diumenge, 29 de juliol del 2012

Anunci Campanya "Donem el millor de nosaltres" 2012 Taula Tercer Sector

Notícies d´immigració

Finançament per a projectes d'acollida de persones immigrades
Els cinc ajuntaments que han rebut des de 2011 finançament del Fons Social Europeu i la Generalitat per a desenvolupar plans pilot als barris amb alts percentatges d'immigració van explicar el passat 26 de juny a Barcelona les seves bones pràctiques en foment de la cohesió social. Ho van fer en el marc d'una jornada organitzada pel Departament de Benestar Social i Família i que va inaugurar el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, davant un centenar de persones vinculades a la gestió de la diversitat. En concret, es tracta dels municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Salt, Terrassa i el Vendrell. Tots ells han presentat projectes vinculats als plans pilot que tenen per objectiu, entre d'altres, prevenir tensions entre la ciutadania, així com promoure la mediació i el bon veïnatge.
Nutdanai Apikhomboonwaroot - FreeDigitalPhotos.net.jpg
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, va participar el dissabte 14 de juliol a la festa anual del col·lectiu uruguaià a Catalunya, en homenatge al fundador de la República Oriental de l'Uruguai, José Gervasio Artigas. L'acte estava organitzat pel Consell Consultiu d'Uruguai i diverses entitats arrelades a Catalunya i va comptar amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració. Aquesta línia de suport per part de la Generalitat s'inscriu dins del programa de foment del teixit associatiu entre les persones immigrades a Catalunya i, en concret, de participació a les festes nacionals d'alguns dels col·lectius estrangers amb més presència al país.
 
Seguiment de la campanya d'estiu de temporers
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, acompanyat pel director dels serveis territorials a Lleida, Joan Ramon Saura, va visitar el passat 19 de juliol la comarca del Segrià per tal de fer un seguiment sobre el terreny de la campanya d'estiu de temporers. Bosch va començar la jornada a Lleida on va comprovar com funciona l'estructura de primera acollida que promou cada any l'Ajuntament al centre històric, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. La col·laboració del Departament de Benestar Social i Família en la gestió de l'arribada de treballadors nouvinguts durant la campanya es concreta a través de les subvencions anuals que la Direcció General per a la Immigració atorga als ens locals i entitats col·laboradores com Creu Roja i els sindicats agraris, ja sigui a través dels contractes programa, les subvencions directes o els convenis amb els principals operadors.

Acte Sabadell
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va participar el 10 de juliol en l'acte de reconeixement a l'alumnat que va assistir a alguna de les diverses modalitats del programa d'acollida i del projecte Construïm Ciutadania. Dues iniciatives promogudes per l'Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest acte les administracions volen donar l'agraïment a les persones participants en les diferents formacions, especialment per la seva implicació en el procés de construcció d'una societat compartida i integradora. Alhora, també es reconeix la participació de la ciutadania sabadellenca en l'acollida de les persones nouvingudes, com succeeix a través del projecte Construïm Ciutadania, desenvolupat en col·laboració amb les associacions de veïns dels barris de la ciutat
TCI Girona
La Generalitat de Catalunya va participar els passats 14 i 15 de juliol a la setena edició de la fira "Vive! Latinoamérica", celebrada al recinte de les Cotxeres de Sants. Un certamen en el qual les persones d'origen llatinoamericà que resideixen a Catalunya, així com totes les interessades, van trobar una àmplia oferta lúdica, cultural, folklòrica, gastronòmica i comercial. La cita va estrenar ubicació després de sis anys a l'Hospitalet de Llobregat i es va instal·lar per primer cop a Barcelona. Entre d'altres, els visitants van trobar diversos espais d'informació i assessorament. Enguany, el Govern hi va participar a través de la Direcció General per a la Immigració, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) del Departament de la Presidència i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) vinculat al Departament de Cultura.
noves línies de treball amb les entitats de dones immigrades
El passat divendres 6 de juliol va tenir lloc a l'Auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat a Girona la jornada "L'acolliment lingüístic: aprenentatge de la llengua i alfabetització? Sisena Jornada de Presentació de Materials i Experiències", una activitat formativa i alhora de trobada i intercanvi entre professionals molt consolidada a les comarques gironines, on fa 12 anys que la Direcció General de Política Lingüística organitza els cursos i jornades "L'acolliment lingüístic" conjuntament amb els altres membres del Grup d'Immigració de la Comissió d'Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística, Departament d'Educació -Equip LIC i Formació d'Adults, Direcció General per a la Immigració, Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona, Servei Lingüístic de Comissions Obreres, Servei Lingüístic de la UGT, Càritas Diocesana de Girona i Òmnium Cultural).
 
Col·laboració en l'atenció a menors refugiats
El Ministeri de l'Interior ha activat la tramitació electrònica d'algunes sol·licituds de renovació d'autoritzacions d'estrangeria a través de la seva pàgina web. En concret, es podrà gestionar la sol·licitud d'autorització de residència de llarga durada per supòsit general de 5 anys de residència continuada al territori espanyol, les primera i segona renovació de l'autorització de residència temporal i treball inicial sol·licitada per un empresari a favor d'un estranger i que al moment de la renovació es manté la relació laboral, i la primera i segona renovació d'autorització de residència temporal i treball per compte propi inicial, sempre que es continuï amb la mateixa activitat. Per a més informació sobre les renovacions d'autoritzacions d'estrangeria realitzables de forma telemàtica es pot consultar aquest enllaç
 
D'aquíd'allà
Des del passat 7 de juliol i fins el proper 15 de setembre, el canal 33 de Televisió de Catalunya ofereix una nova temporada de la programació "D'aquíd'allà", una selecció de reportatges, documentals i pel·lícules per descobrir com són les principals comunitats de persones migrades que viuen a Catalunya i conèixer més a fons els seus països i cultures d'origen. Durant el matí de cada dissabte, de 10.00 a 12.00 hores s'emetran documentals sobre aspectes socials, culturals, econòmics o polítics dels països d'on provenen les comunitats més nombroses. A la nit, a partir de les 22.45 hores, s'oferirà una nit temàtica amb el reportatge "Catalans de...", que dibuixa un retrat de la vida quotidiana a Catalunya d'un grup de persones de cada col·lectiu, seguida a continuació d'una pel·lícula produïda en cadascun dels països d'origen.