dimarts, 25 de desembre del 2007

Els Premis Voluntariat 2007 reconeixen la feina amb joves, malalts i persones amb discapacitat

El Servei Català del Voluntariat reconeix amb aquests guardons la feina de la Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral i de les associacions Punt de Referència i Vallès Amics de la Neurologia.
http://www.xarxanet.org/xarxanet/novetatsDetall.voluntariat?xnt_locale=ca&xnt_portal=100&nov_novetatId=12800
El reconeixement “sobre la importància de la tasca del voluntariat” és l’objectiu dels Premis Voluntariat, que el Servei Català del Voluntariat va concedit aquest any a tres entitats pel treball realitzat durant el 2007. L’acte va tenir lloc a Barcelona el 14 de desembre i va premiar la Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral, Vallès Amics de la Neurologia i l'associació Punt de Referència.

La Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral és la guanyadora de la categoria d’àmbit nacional amb el 'Projecte de captació, formació, seguiment i fidelització del voluntariat'.

El premi d’àmbit local i comarcal s’ha lliurat a l’associació Punt de Referència pel seu programa 'Referent', una iniciativa innovadora que ofereix als joves ex tutelats una persona voluntària que l’acompanya en les accions del dia a dia i actua com a referent. Finalment, el projecte 'Gaudeix amb nosaltres' de l’associació Vallès Amics de la Neurologia ha guanyat la categoria de votació popular.

Durant la presentació dels Premis Voluntariat 2007, van participar Assumpció Vilà, vicepresidenta del Consell del Voluntariat, que va inaugurar l'acte; Pep Pla, president de l’Associació de Nens amb Càncer, una de les entitats guanyadores del Premi Voluntariat 2006; i el conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós. El conseller va reconèixer “la importància del voluntariat” i va anunciar la “propera aprovació del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat”.

En aquests moments, a Catalunya 670.000 persones fan tasques de voluntariat.

Més informació:
Vallès Amics de la Neurologia
Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral
Associació Punt de Referència
Servei Català del Voluntariat
Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat
Consulta altres notícies sobre voluntariat a Canal Solidari

Canal Solidari-OneWorld 2007