dimecres, 9 de novembre del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Celebrada una nova edició de la "Jornada de dinamització de la Internet social" de la Xarxa Punt TIC - Òmnia

    Logo de la jornada
    El 28 d'octubre va tenir lloc una nova edició de la "Jornada de dinamització de la Internet social", un punt de trobada organitzat pels departaments de Benestar Social i Família i d'Empresa i Ocupació on les persones implicades en la Xarxa Punt TIC i en la Xarxa Òmnia comparteixen bones pràctiques al voltant de l'ocupabilitat, l'emprenedoria, la inserció social i les estratègies innovadores de futur. La jornada va ser inaugurada per la directora general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera, i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació, Carles Flamerich.
  • El Departament de Benestar Social i Família ha rebut més de 6.750 sol·licituds d'informes d'estrangeria des del passat 30 de juny

    El Departament de Benestar Social i Família ha rebut més de 6.750 sol·licituds d'informes per acreditar la integració i l'adequació de l'habitatge per accedir al reagrupament familiar des del passat 30 de juny, dia en què va entrar en vigor el nou reglament d'estrangeria que dota de més autogovern i capacitat de decisió a la Generalitat de Catalunya.
  • La Generalitat realitza un pla pilot per incloure formació en prevenció de relacions abusives als estudis de formació professional d'Integració social i d'Animació sociocultural

    Joves assistint a un acte
    La Generalitat de Catalunya inicia un pla pilot per incloure formació sobre prevenció de relacions abusives entre noies i nois en el currículum educatiu de l'alumnat de segon curs dels cicles formatius de grau superior d'Integració Social i d'Animació Sociocultural. Aquesta iniciativa es troba en el marc de l'estratègia de prevenció contra la violència masclista. L'objectiu és formar en prevenció de relacions abusives dins la parella els futurs tècnics i tècniques que exerciran tasques d'intervenció en els àmbits educatius i socials. Aquests i aquestes joves oferiran tallers de prevenció adreçats a l'alumnat d'ESO, PQPI i cicles formatius de Grau Mitjà.
  • Recursos per a professionals sobre com gestionar els processos de dol

    Llavors de planta volant
    DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un recull digital de recursos per ajudar les persones que estan passant per un procés de dol a causa de la pèrdua d'una persona estimada. Aquest recull conté principalment llibres i articles sobre aquest tema, però també recursos web i institucions que donen suport psicològic i social a professionals que necessiten treballar la gestió del dol i la mort. Totes les publicacions que s'hi recomanen es poden consultar als centres DIXIT.
    Web del dossier temàtic