divendres, 15 de juny del 2012

actualitat de benestar social i família

Actualitat

Benestar Social i Família destinarà enguany 182,4 milions pel finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manel Bustos, han signat l'Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat pel període 2012-2015. Aquest 2012 es preveu destinar 182.496.988,09 euros al finançament dels serveis socials locals i comarcals.
Augmenta el nombre d'infants en el llindar de la pobresa
Dos estudis presentats recentment han coincidit en alertar sobre l'augment de la pobresa infantil de forma generalitzada a Catalunya i l'Estat espanyol. Segons la Federació d'Entitats d'Atenció i Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) la pobresa a Catalunya afecta a gairebé un de cada quatre nens. Per la seva banda, el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) també alerta que per primera vegada els infants són el grup més empobrit a Espanya i que en només dos anys han augmentant en 205.000 els nens i nenes que viuen sota el llindar de la pobresa.
Ensenyament i Benestar Social i Família signen un protocol per millorar la detecció del maltractament infantil
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, van signar el 4 de juny un protocol per reforçar la coordinació ja existent en matèria de maltractament infantil i millorar-ne la detecció. Aquest protocol vol assegurar uns circuits administratius i tècnics àgils i adients entre l'àmbit educatiu i el de protecció a la infància.
El Parlament català va commemorar el passat 31 de maig el Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, que se celebra cada 17 de maig coincidint amb l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1990. L'acte va estar presidit per Núria de Gispert i també hi va participar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.
Amunt
 

:: Agenda

Conferència "Allò que la gent gran em va ensenyar sobre Internet"
Amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, la periodista especialitzada en Internet, Mercè Molist, oferirà una conferència sobre l'ús que la gent gran fa de la xarxa. Molist, autora del llibre "Ciber@vis", explicarà com viuen les persones grans l'aprenentatge d'aquesta tecnologia i com descobreixen que la curiositat, tan necessària per créixer a Internet, no es perd amb l'edat. La conferència tindrà lloc el 13 de juny, a les 17 h., a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Barcelona).
Presentació del projecte "La meva família m'acull"
El 18 de juny tindrà lloc la presentació i la posada en marxa a Lleida d'aquest projecte que promou la família extensa i que s'emmarca dins el Programa de suport a les famílies amb infants i adolescents en situació de risc i desemparament, desenvolupat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Durant l'acte es presentarà, entre altres publicacions, el número 26 de la Col·lecció Papers editada pel Departament de Benestar Social i Família.
54è Congrés de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia "Caminant junts cap a un nou envelliment"
Segons els experts, l'increment de l'esperança de vida, la caiguda de la fecunditat, els avenços sanitaris i tecnològics i els moviments migratoris generaran a Espanya 15 milions de persones majors de 65 anys el 2050, el 32 per cent de la població total. Aquest congrés, que se celebrarà del 6 al 8 de juny a Santiago de Compostela, està organitzat per debatre les noves necessitats i demandes d'aquest sector poblacional a l'alça de la mà d'experts i professionals de l'àmbit.
3a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya
Del 27 al 30 de juny 2012 tindran lloc, arreu de la geografia catalana, diferents activitats organitzades per Ingeniería Social i l'Associació +Responsables amb l'objectiu de conscienciar empreses, entitats i institucions sobre la responsabilitat social. Els actes programats combinaran xerrades d'experts en la matèria que oferiran eines i exemples de bones pràctiques amb tallers per a tota la ciutadania.