dimecres, 2 de desembre del 2009

La Secretaria de Joventut distribueix 14.000 preservatius en motiu del Dia Mundial de la Sida

La Secretaria de Joventut distribueix 14.000 preservatius en motiu del Dia Mundial de la Sida
La consellera Carme Capdevila participa a l’acte institucional del Dia Mundial de la Sida

La Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania distribueix 14.000 preservatius gratuïtament en motiu del Dia Mundial de la Sida per promocionar el seu ús entre la gent jove. Aquests condons es repartiran a través de la xarxa d’Oficines Joves i Punts d’Informació Juvenil, així com de diversos equipaments juvenils locals i comarcals.

Entre les activitats que es fan avui per reflexionar sobre l’epidèmia, el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha participat aquest matí en un taller de sensibilització a l’institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú. Villalbí també ha participat aquest matí amb la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, a l’acte institucional del dia Mundial de la Sida. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, també hi han assistit.

Un 27% dels nous casos d’infecció de VIH són joves

Tot i que en els darrers anys s’ha detectat un descens de nous infectats entre la població catalana i europea, el col·lectiu jove continua essent un dels grups de la població que més contrau el virus, principalment per haver mantingut relacions sexuals sense protecció. De fet, el 27% dels nous casos d’infecció de VIH que s’han declarat a Catalunya el primer semestre del 2009 són persones d’entre 15 a 29 anys. Entre 1981 i 2009 un total de 4.350 joves ha contret el SIDA: 3.271 nois i 1.079 noies.

La solució: el preservatiu
Dues de les causes que expliquen les infeccions entre la gent jove són, segons el secretari de Joventut, “la disminució de la percepció de risc i la dificultat d’accés al preservatiu”. Per això, ha dit, “cal incidir en l’adopció de conductes més sanes i responsables i aconseguir que els i les joves vegin en els preservatius els anticonceptius de referència, ja que són els únics que redueixen els embarassos no desitjats i d’infeccions de transmissió sexual”. Villalbí ha recordat que d’altres mètodes com ara les píndoles de l’endemà són mètodes contraceptius “estrictament d’urgència” que no protegeixen de les malalties de transmissió sexual.

FOTN: GENCAT.CAT