ü Enguany hi ha més de 16.000 places disponibles per realitzar 300 activitats.
ü La campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés ofereix feina a 400 joves.
ü En una enquesta elaborada durant l’any passat, els pares destaquen que les activitats d’estiu suposen una excel·lent oportunitat perquè els seus fills tinguin noves experiències
Des d’avui mateix, les famílies poden inscriure els seus fills i filles en alguna de les més de 300 activitats d’estiu que enguany organitza la Fundació Pere Tarrés junt amb els seus centres d’esplai vinculats. Les famílies ja poden inscriure els seus fills i filles, entrant al web de la Fundació Pere Tarrés: www.peretarres.org/estiu.
Amb el lema “L’Estiu. Vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ofereix una àmplia oferta per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat. Es tracta d’una oportunitat única per experimentar valors responent, també, a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. Gràcies a les activitats, els nens i nenes aprenen a conviure, desenvolupen l’autonomia personal i amplien els seus coneixements.
L’èxit de les colònies d’idiomes i esportives
L’estiu és una època immillorable per practicar esports a l’aire lliure, així com per aprendre un altre idioma de manera divertida i lúdica. Entre totes les activitats que cada estiu ofereix la Fundació Pere Tarrés, les colònies esportives i les d’aprenentatge d’una llengua estrangera, són les que desperten més interès entre les famílies. La major part de les activitats lingüístiques són en el territori català, però també es proposen estades a Irlanda, Estats Units, Canadà i Anglaterra.
Molt per escollir
Entre les novetats d’aquest any hi figuren les colònies de teatre, on els participants viuran la màgia de les arts escèniques en el renovat teatre de la casa de colònies de La Conreria, visitaran una sala teatral per conèixer les seves interioritats i rebran una classe magistral de Mar Ulldemolins, l’actriu que interpreta el personatge de la Mònica Monràs de la sèrie Ventdelplà de TV3. L’estada finalitzarà amb la representació d’una obra de teatre amb la presència dels familiars.
A més, la Fundació Pere Tarrés també ofereix un ampli ventall de propostes: colònies, setmanes d’aventura, campaments, casals, camps de treball i rutes a peu o en bicicleta. Totes aquestes activitats s’adrecen a infants i joves entre 3 i 17 anys, que poden gaudir de propostes a gairebé totes les comarques catalanes i a les Illes Balears.
Els més petits també tenen més de 20 casals d’estiu, organitzats per la Fundació Pere Tarrés, així com a les colònies organitzades pels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés (MCEC).
Per als majors de 18 anys, la Fundació Pere Tarrés els ofereix la possibilitat de realitzar camps de treball a Catalunya, una proposta que va tenir un gran èxit l’any passat.
Enguany, la Fundació Pere Tarrés tornarà a obrir les seves cases de colònies a tota la família durant el mes d’agost, per aquells pares i mares que vulguin compartir amb els seus fills uns dies de vacances participant en activitats de lleure, aprenent, divertint-se i gaudint de l’entorn natural i de la relació amb altres famílies.
Una oportunitat laboral per als joves equips de monitors/es
La campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés permet que més 16.000 infants i joves gaudeixen de les seves vacances, però també ofereix una oportunitat laboral excel·lent perquè molts joves aprofitin per tenir una feina remunerada durant els mesos d’estiu, mentre contribueixen a que els nens i nenes aprenguin a conviure, desenvolupin l’autonomia personal i ampliïn els seus coneixements. Aquest any en la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés participaran més de 2.000 persones, molts són els monitors/es voluntaris dels centres d’esplai que participen durant la resta de l’any en activitats d’educació en el lleure.
Això sí, comptar amb un equip de monitors formats és fonamental per a la Fundació Pere Tarrés, tenint en compte la responsabilitat de la seva tasca. En aquest sentit, l’Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés forma cada estiu més de 1.200 joves en cursos de monitores i directors de lleure que s’imparteixen arreu de Catalunya (i més de 2.000 al llarg de tot l’any), xifra que suposa el 30% de la formació del sector i que converteix aquesta entitat en la primera en nombre d’alumnat. Aquests cursos capaciten els joves per a la intervenció educativa en funcions com ara el coneixement de l’infant, adquisició de recursos tècnics i treball en equip. També es tracta d’una oportunitat d’obtenir el títol que exigeix la Generalitat de Catalunya per exercir de monitor i director d’activitats de lleure.
Davant de la crisi econòmica, una tria exigent de les activitats d’estiu
Difícilment la Fundació Pere Tarrés pot distanciar-se del context de crisi econòmica que ens envolta. Durant l’estiu anterior, es van rebre 821 peticions de beques per a activitats de lleure als centres d’esplai del MCEC per part de les famílies de barris desfavorits. Totes les sol·licituds van poder ser acceptades, atorgant ajuts per un import de 236.798€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Cap infant sense colònies”. http://www.peretarres.org/capinfantsensecolonies. Els centres d’esplai preveuen que aquest any augmentarà el nombre de peticions de beques i, per això, la Fundació Pere Tarrés vol garantir amb aquesta gran campanya que el major nombre d’infants i joves puguin continuar gaudint dels beneficis de l’educació en el lleure dotant als esplais dels recursos necessaris per a la realització de la seva activitat.
I és que malgrat les dificultats econòmiques, les activitats de lleure a l’estiu continuen sent un recurs molt important per a les famílies. Tenint en compte que el pressupost familiar per aquestes activitats serà limitat, la Fundació Pere Tarrés, com a entitat sense afany de lucre referent en el món educatiu, recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència.
I quines són les motivacions de les famílies per apuntar els fills/es a les activitats d’estiu? Segons l’enquesta que la Fundació Pere Tarrés va fer durant l’estiu anterior:
Perquè els meus pares creuen que anar de colònies em permet tenir noves i enriquidores experiències per a la meva educació
Perquè volen que comparteixi part de les meves vacances amb altres nens de la meva edat en un entorn diferent a l’habitual
Perquè treballen mentre jo tinc vacances
Perquè m’hi diverteixo, perquè jo ho demano
Podeu descarregar-vos fotografies de les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés de l’any passat a:
http://www.peretarres.org/wps/wcm/connect/peretarres_ca/peretarres/home/informacio_corporativa/comunicacio/banc_de_recursos_multimedia/imatges/
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada