skip to main |
skip to sidebar
Actualitat sobre immigració
-
La Secretaria per a la Immigració i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han signat un conveni per a l'elaboració de l'agenda de la diversitat de Catalunya, Diverscat. Aquesta agenda ha de recollir els contactes de professionals, entitats, ONG, grups de recerca, periodistes i mitjans de comunicació que treballen en l'àmbit de la diversitat i del poble gitano a Catalunya.
L'agenda Diverscat tindrà suport digital i serà accessible a través del lloc web del CPC. Disposarà també d'un taulell digital d'intercanvi d'informació entre els diferents actors que figuraran en aquesta eina.
-
Aquesta nova guia, la sisena que edita el Govern per al respecte a la pluralitat d'opcions religioses, aborda l'alimentació als menjadors escolars, les festes religioses en els centres, el vestuari, l'ús de símbols i les matèries del currículum escolar. L'objectiu és oferir orientació i suport a totes les persones que gestionen la diversitat religiosa i les pràctiques concretes que se'n deriven en l'àmbit de l'educació. Va dirigida als professionals dels centres educatius, tot i que també resulta d'interès per a la resta d'agents que intervenen en aquest àmbit: famílies, alumnat, autoritats educatives, així com també les comunitats religioses.
-
Entra en funcionament l'Observatori d'Àfrica, el Carib i el Pacífic sobre les migracions
La Comissió Europea i varis països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic han col·laborat juntament per crear l'Observatori ACP sobre les migracions. Aquest nou organisme proporcionarà dades i informació fiables sobre els fluxos de migració als països ACP. L'objectiu és concebre millors polítiques per a augmentar la contribució de les migracions al desenvolupament. L'Observatori cobrirà les sis regions ACP i es posarà en marxa experimentalment en 12 països: Angola, Camerun, la República Democràtica del Congo, Haití, Kènia, Lesotho, Nigèria, Papua Nova Guinea, Senegal, Tanzània, Timor Oriental, i Trinitat i Tobago.
Web de l'Observatori ACP sobre les migracions (en anglès i en francès)
-
Mes de la Xina al Canal 33
Continua la programació del cicle "D'aquíd'allà" a Televisió de Catalunya a través del Canal 33. El mes de novembre estarà dedicat a la Xina i s'oferirà una selecció d'espais (documentals, cinema, magazines culturals, programes d'entrevistes) amb continguts relacionats amb Xina i la comunitat xinesa a Catalunya. Els programes mostraran aquest país des de mirades diferents, amb produccions fetes des de Catalunya i amb produccions fetes a la Xina, amb l'objectiu d'oferir una visió àmplia de la realitat d'aquest país. La programació especial comença aquest dissabte, 30 d'octubre, i anirà fins al 5 de desembre. La nit temàtica, dedicada íntegrament a aquest país, es podrà gaudir el dissabte 6 de novembre.
Web del programa
-
Manifest de la Taula Intercultural del Raval sobre la immigració
La Taula Intercultural del Raval, un grup de treball impulsat per la Fundació Tot Raval, ha promogut la signatura d'un manifest sobre la immigració. El document compta amb el suport de més de 150 entitats, organismes i representants de partits polítics i planteja el compromís d'excloure qualsevol declaració que pugui ser considerada ofensiva, despectiva, degradant o que atempti contra els drets fonamentals de les persones, referida al conjunt dels immigrants o alguna de les ètnies i/o nacionalitats arribades a Catalunya.
Entre d'altres compromisos, inclou també el de no fomentar tòpics negatius ni plantejaments alarmistes referents a ciutadans i ciutadanes d'origen estranger.
PDF del prèambul del manifest
PDF del manifest
-
'El català també és meu', nova guia adreçada als nous i futurs parlants de català
La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle han editat la guia "El català també és meu", que es presenta com una eina adreçada a totes aquelles persones que volen aprendre el català però que encara no han començat a fer-ho, a aquelles que encara no ho han decidit perquè tenen certa resistència i a aquelles que ja el saben però que encara no s'han llençat a parlar-lo.
La guia és bilingüe (en castellà i català) i argumenta els motius i les reflexions que els catalanoparlants d'adopció han fet per tal de sentir com a seva la llengua catalana.
La guia compta amb un pròleg de l'empresari i periodista Justo Molinero i s'estructura en sis fases per les quals passa qualsevol persona que vulgui adoptar el català com la seva llengua. Les sis fases recullen les resistències, prejudicis, obstacles i l'esforç a què s'enfronten aquestes persones, però també els beneficis de parlar el català. Finalment, la guia es completa amb una llista de recursos per a les persones que volen aprendre o millorar el seu català.
Enllaç a la guia en PDF
-
Programa de joves ambaixadors 2011
L'Iniciativa de les Religions Unides (IRU), vinculada a Europa a l’associació UNESCO per al diàleg interreligiós, promou la participació de joves de fins a 30 anys en el programa "Joves ambaixadors IRU", un projecte creat el 2008 amb l'objectiu de desenvolupar les capacitats de lideratge dels joves de la comunitat global IRU i d'altres organitzacions afins per a ser organitzadors i constructors de la pau interreligiosa i intercultural més eficaços. També busca fer créixer i enfortir el moviment per la creació de connexions entre líders joves de diferents cultures i religions.
Les sol·licituds es rebran fins el 31 d'octubre i es poden enviar al següent correu electrònic: stalcott@uri.org, o per fax al 1-415-561-2313.
PDF del programa
-
Primera trobada catalana de solidaritat a través del futbol
La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) organitza aquesta activitat esportiva amb el suport de la xarxa europea Football Against Racism in Europe (FARE) i en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. L'objectiu és lluitar contra el racisme i la discriminació a través de l'esport. L'activitat consisteix en un dia d'acampada a l'aire lliure amb dos partits de futbol (de nens i d'adults, amb 7 jugadors per equip), menjar tradicional gitano i música gitana en acabar la jornada esportiva.
La intenció és convidar representants de diversos partits polítics catalans, per tal d'apropar-los a la realitat social dels catalans i estrangers d'ètnia gitana.La jornada tindrà lloc el proper 6 de novembre a partir de les 10:00 hores i fins les 20:00 al Camp Poliesportiu de la Mina.
Web de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada