dimarts, 15 de març del 2011

Actualitat d´entitats sobre immigració

Comunicacions de les entitats

  • Unescocat rebat declaracions que relacionen delinqüència i immigració a Badalona

    Logotip d'Unescocat
    El Centre Unesco de Catalunya ha fet públic el seu rebuig a recents declaracions polítiques sobre el fet migratori a Badalona, a través d'un comunicat publicat al seu web on expressen que la lluita contra l'incivisme i la inseguretat no s'ha d'identificar amb la condició d'immigrat. En fer-ho, afirmen, es confon la ciutadania i es posa en risc la convivència a la ciutat.
    Enllaç web al comunicat
  • Posició de Càritas Diocesana de Girona davant la iniciativa d'alguns ajuntaments catalans demanant més control sobre la immigració

    Logotip de Càritas Diocesana de Girona
    L'entitat Càritas Diocesana de Girona ha fet públic un comunicat en què posa de manifest algunes consideracions davant les mocions presentades per alguns ajuntaments de Catalunya per a demanar més control sobre els informes relacionats amb els processos de reagrupament familiar i arrelament de persones nouvingudes. Càritas valora que aquestes iniciatives "pretenen aprofitar la manca de criteris comuns de la gestió dels empadronaments i dels informes d'arrelament social, per tal de promoure així iniciatives que dificultin els processos de regularització". En el document es fa una crida als ajuntaments perquè reconeguin totes les persones empadronades als respectius municipis com a ciutadans amb drets i obligacions, entre d'altres reivindicacions.
    PDF del comunicat
  • Memòries d'activitats 2010 d'AMIC-UGT a diverses zones de Catalunya

    Logotip de l'Associació AMIC
    L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) ha presentat recentment algunes de les seves memòries d'activitats 2010 a les diferents zones de Catalunya. Dimarts 15 de febrer ho van fer al Vallès Oriental i el passat 24 de febrer a Tarragona. En el primer cas destaca l'augment de consultes en relació amb 2009 i el fet que les consultes més freqüents hagin estat la renovació de permisos, l'arrelament i el reagrupament familiar. Pel que fa a Tarragona, a banda d'aquestes consultes destaca també la demanda d'assessorament laboral.
    Web de l'Associació AMIC
  • Mostra itinerant de cinema 'Cien miradas, un país'

    Detall de la portada del dossier de premsa
    La Fundación para el Desarrollo de las Artes Audiovisuales de América Latina (Fundaudiovisuales) i la Plataforma Audiovisual de la UNESCO han firmat recentment un conveni amb l'objectiu de difondre els documentals que participaran en la IV Mostra "Cien miradas, un país". Es tracta d'una mostra itinerant que recull un conjunt de visions socials, culturals i particulars sobre Colòmbia, que vol contribuir amb el procés de construcció d'identitat i reconeixement del país. L'objectiu final és promoure espais d'intercanvi cultural i generar una mirada de les regions colombianes i els seus diferents trets i valors socioculturals distintius.
    Web de la IV Mostra "Cien miradas, un país"
  • Servei d'acompanyament jurídic de la Xarxa 9 Barris Acull

    Logotip de la Xarxa 9 Barris Acull
    La Xarxa 9 Barris Acull ofereix un servei gratuït d'assessorament i tramitació especialitzat en temes d'estrangeria, a tres punts diferents d'aquest districte de Barcelona. Per tal d'accedir-hi cal demanar cita prèvia a qualsevol de les següents adreces: Centre Cívic Can Basté (Pg. Fabra i Puig, 274. Telèfon 634 206 651), Local 9 Barris Acull (Via Favència, 288 A. Telèfon 93 276 89 96), o Centre Cívic Zona Nord (Av. Rasos de Peguera, 25. Telèfon 93 276 99 50).
    Web de la Xarxa 9 Barris Acull
  • Conveni entre la Fundació Autònoma Solidària i l'Obra Social la Caixa

    Logotip del Programa CROMA
    El programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), rebrà finançament de l'Obra Social “la Caixa” a través de la convocatòria d'Interculturalitat i Cohesió Social promoguda per aquesta entitat. El programa universitari té com a objectiu acompanyar en el seu procés escolar infants i joves procedents, en la majoria dels casos, d'entorns multiculturals, amb dificultats d'adaptació al sistema educatiu i al territori català. Estudiants universitaris els acompanyen per tal de promoure el desenvolupament de les seves habilitats personals per a garantir el seu èxit acadèmic i escolar.
    Enllaç web a més informació sobre el conveni
    Web del Programa CROMA
  • Participació dels peruans residents a Barcelona en les eleccions presidencials de Perú 2011

    Logotip de la Plataforma Q'atary Perú
    La Plataforma Q’atary Perú organitza una sessió informativa sobre la participació dels ciutadans peruans residents a Catalunya en les properes eleccions presidencials del país llatinoamericà, previstes pel proper 10 d’abril. Els comicis permetran als ciutadans peruans elegir el president de la República, els representants al Congrés i els representants del Parlament Andí pel període 2011-1016.
    L’acte organitzat per l’entitat té com a objectiu promoure una reflexió sobre la situació socioeconòmica i política de Perú, el seu posicionament dins la regió llatinoamericana, els reptes que s’han d’enfrontar i la importància de la participació política dels peruans residents a Catalunya.  Hi haurà una conferència a càrrec de Joan Martínez Alier, economista i catedràtic d’Economia i Història Econòmica a la UAB, i Jans Cavero Cárdenas, jurista, qui intervindrà en una sessió en línia des de Perú.
    L’acte tindrà lloc dijous 31 de març a les 19:00 hores a la seu de Casa Amèrica Catalunya (C/Còrsega, 299, entresòl). Per a més informació es pot contactar amb l’associació a través de l’adreça electrònica qatary@qataryperu.org o pels telèfons 687 271 791 i 659 210 696.
    Web de la Plataforma Q'atary Perú