dimecres, 17 de desembre del 2008

Què cal fer davant de situacions de violència masclista

Situacions de violència

La violència masclista pot ser física, psicològica, sexual i en forma d'abusos sexuals a dones i menors. També pot ser de tipus econòmic. Davant d'una situació de violència masclista, teniu a la vostra disposició el servei d'atenció permanent de la línia 900 900 120.


LÍNIA 900 900 120

Característiques del servei:

El servei d'atenció permanent de la línia 900 900 120 és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

S'hi pot accedir per telèfon, xat i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones:

  • Peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència.
  • Peticions d'informació sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones.
  • Sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.

Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari.

Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, rus, àrab, romanès, croat i xinès (mandarí).

 



Altres serveis de la Generalitat d'atenció i informació per a dones víctimes de violència masclista

Ajuts al lloguer, cases d'acolliment, denúncies, orientació jurídica, atenció mèdica... Informeu-vos d'altres serveis de la Generalitat a què poden accedir les dones víctimes de violència masclista.


FONT: GENCAT