dimecres, 6 d’octubre del 2010

Es presenta un programa perquè els joves facin turisme per Catalunya a preus econòmics

Els titulars del Carnet Jove podran anar als albergs tot un cap de setmana a pensió completa per 42,50 euros, i tindran reduccions en oferta cultural, activitats esportives i mobilitat.
La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presentat aquest matí el programa “e-CJ, escapades Carnet Jove”, que per primera vegada ofereix la possibilitat als i les joves de fer turisme per Catalunya a preus econòmics.
 
La nova proposta consta d’estades de caps de setmana als albergs de la Generalitat de Catalunya per un preu de 42,50 euros. L’oferta inclou un règim de pensió completa amb tots els àpats, des del sopar del divendres fins al dinar del diumenge, i una habitació exclusiva per al grup de joves que hagin fet la reserva. Tot i que els preus dels albergs ja són econòmics, ja que es tracta d’una oferta pública, aquesta tarifa pot arribar a representar una rebaixa de fins el 52% respecte al preu habitual per fer estada a la xarxa d’albergs.
 
El programa està dirigit als titulars del Carnet Jove, que avui dia tenen un total de 508.030 persones d’entre 14 i 29 anys -270.780 noies i 237.250 nois-, equivalent a un de cada tres joves catalans. Amb l’objectiu de fomentar el turisme juvenil en colla, el requisit per a inscriure’s al programa és que ha de ser un grup format per entre tres i vuit persones.
 
Els setze albergs entre els quals podran escollir els participants estan situats en llocs de ciutat, muntanya, litoral o interior:
 
  • Alberg Mare de Déu de Montserrat (Barcelona)
  • Alberg Santa Maria del Mar (Coma-ruga)
  • Alberg Mn. Antoni Batlle (Deltebre)
  • Alberg J.M. Batista i Roca (El Masnou)
  • Alberg Cerverí de Girona (Girona)
  • Alberg Mare de Déu de les Neus (la Molina)
  • Alberg La Valira (La Seu d’Urgell)
  • Alberg de Sant Anastasi (Lleida)
  • Albeg Empúries (L'Escala)
  • Alberg Pic de l'Àliga (Núria)
  • Alberg Pere Figuera (Planoles)
  • Alberg Canonge Collell (Vic)
  • Alberg del Pallars (Tremp)
  • Alberg Salardú (Era Garona)
  • Alberg Ruta del Ferro (Sant Joan de les Abadesses)
  • Residència Esportiva Àster (L’Hospitalet de L’Infant)
 
Un cop a l’alberg, els participants a “e-CJ, escapades Carnet Jove” podran conèixer l’entorn turístic, natural i cultural de la població. Per a aquest efecte disposaran de descomptes en cultura (musueus, concerts o espectacles); turisme (visites, activitats organitzades), lleure (restauració, entreteniment); i esports (activitats d’aventura, material esportiu). Sobre l’oferta esportiva, els joves també podran escollir la proposta “+ q albergs”, que consta de 41 rutes per fer a peu o en BTT que discorren per paratges naturals i que connecten dos o més albergs.
 
Per a facilitar la mobilitat, els titulars del Carnet Jove també tenen avantatges en transports (20% sobre el preu de trajectes de trens regionals de més de 100 km. de distància, i de trens de llarg recorregut).
 
La consellera Carme Capdevila ha explicat que la joventut conegui el patrimoni de Catalunya, i que durant les seves estades intercanvïin experiències entre nois i noies provinents de diferents indrets del nostre país. En aquest sentit, les previsions són que una mateix alberg pugui concentrar entre 40 i 100 joves un mateix cap de setmana, de manera que les instal·lacions es convertiran en punts de trobada.
 
La consellera també ha donat a conèixer que 1,2 milions d’alberguistes han passat per la xarxa pública d’albergs des del 2007 al 2009, una mitjana de 400.000 alberguistes anuals. D’aquesta xifra, Capdevila ha destacat que el 66% han anat a les instal·lacions a través de programes socials, com ara el “Vacances en família” o “L’estiu és teu!”.
 
De gener a juny, 24 caps de setmana
 
El programa començarà el cap de setmana del 7 de gener i s’acabarà al del 19 de juny de 2011. En total seran 24 caps de setmana (l’únic que no s’hi inclou és el de Setmana Santa), en els quals hi haurà 60 torns. A cada cap de setmana hi haurà dos albergs o més que acolliran el programa, i per tant, cada cap de setmana tindrà dos torns o més.
 
El número d’habitacions previstes per a aquesta primera edició és de 641, i hi haurà una capacitat per a 3.375 places. Si la resposta és exitosa, s’ampliarà l’oferta i les places als caps de setmana de juliol a setembre. En aquest sentit, la consellera d’Acció Social ha indicat que es pretén emular el procés del programa “Vacances en família”, que va néixer el 2005 amb unes 3.000 places i actualment ja se n’ofereixen més de 40.000.
 
Inscripcions i terminis
 
Les persones interessades podran fer la preinscripció des del 4 d’octubre a les 12 del migdia fins al 25 d’octubre a la mateixa hora. Els llocs web habilitats per a fer-ho seran els webs www.xanascat.cat i www.carnetjove.cat.
 
Per tal de garantir l’oportunitat d’oportunitats i la transparència, es farà un sorteig el 28 d’octubre que servirà de referència per a adjudicar les places. El resultat definitiu d’assignació de places es farà públic el 29 d’octubre, i s’anunciarà mitjançant SMS, correu electrònic i al web dels albergs.