dissabte, 5 de juny del 2010

Acord de col·laboració entre el CIRE i la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) per a la reinserció sociolaboral d'interns

L'Acord preveu que l'empresa pública pugui derivar candidats per ocupar les ofertes de treball entre les empreses associades de la FOEG

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha signat avui un acord de col·laboració amb el president de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas, per tal de promoure la inserció de les persones privades de llibertat de les comarques gironines entre les empreses associades de la patronal gironina.
 
La FOEG, fundada el 1985, col·laborarà amb l’empresa de Justícia Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) per derivar les necessitats de personal qualificat dels seus associats cap a la borsa de treball del CIRE. L’objectiu de l’Acord és fomentar la reinserció sociolaboral de la població interna de les presons catalanes en els sectors dels membres de la FOEG, com són noves tecnologies TIC, serveis a les persones, agricultura, comerç, automoció, construcció o hostaleria. La borsa de treball del CIRE, la primera d’una entitat pública a Europa dirigida a presos en semillibertat, és el pont entre el món penitenciari i el laboral.
 
A més, mitjançant l’Acord es donarà a conèixer entre els empresaris gironins el ventall d’activitats productives que es desenvolupen als tallers del CIRE per tal de fomentar les possibilitats d’ocupació dels interns en règim tancat de les presons catalanes.
 
El CIRE és l’empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de les persones privades de llibertat, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu remunerat.
 
El Conveni signat avui s’emmarca en el treball del CIRE, de foment d'acords amb entitats, empreses i institucions a la recerca de fórmules de col·laboració que permetin la inserció sociolaboral dels interns.