dimecres, 16 de juny del 2010

Actualitat àmbit social institucional

Actualitat

  • La consellera Carme Capdevila inaugura el nou centre de documentació DIXIT de Vic


    La consellera Capdevila
    i el secretari general,
    Jordi Rustullet.
    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va inaugurar el 19 de maig el nou centre de documentació de serveis socials DIXIT de Vic. Prèviament, la consellera va signar un conveni de col·laboració amb la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, per la creació i gestió d'aquest centre. Inicialment, l'espai DIXIT s'ubicarà a la biblioteca de la Universitat. Aquesta ubicació és provisional, ja que posteriorment es traslladarà a l'edifici on hi haurà la Facultat de Ciències de la Salut i Socials. El centre DIXIT de Vic estarà obert de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores.
  • La Generalitat lliura els premis de pintura 'Nous Genis' per a persones amb discapacitat


    Capdevila i Tresserras
    entregant un dels premis.
    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, van lliurar el 27 de maig els premis de la setena edició del concurs de pintura 'Nous Genis'. Aquest certamen el promouen tots dos Departaments conjuntament amb l'Obra Social de Caja Mediterráneo (CAM) i el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat de Catalunya (COCARMI). Enguany s'ha presentat al concurs 1.830 treballs artístics, 460 més dels que es van presentar en l'edició del 2009.
  • El Govern constitueix el Circuit de les Comarques de Lleida contra la violència masclista


    Moment de la constitució
    del circuit territorial.
    La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Comarques de Lleida, Miquel Pueyo, van presentar el 25 de maig la Mesa institucional del Circuit de les Comarques de Lleida per a l'abordatge de la violència masclista. El nou Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d'actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista i facilitar la tasca dels i les professionals de referència.