dijous, 29 d’abril del 2010

Novetats legislació relacionada amb immigració


Legislació

  • Subvencions per a l'organització de fluxos migratoris d'estrangers no residents en activitats de temporada o campanya

    El BOE 89, de 13 d'abril de 2010, publica la Resolució de 5 d'abril de 2010, de la Direcció General d'Immigració, a través de la qual es convoquen subvencions dirigides a l'organització de fluxos migratoris laborals de treballadors estrangers no residents a Espanya i que es desplacin per participar en activitats de temporada o campanya. I més en concret a "Procediments de selecció de treballadors estrangers no residents", "Organització i coordinació dels desplaçaments i contractacions dels treballadors", "Desplaçaments col·lectius dels treballadors" i "Assessorament i informació socio-laboral". El termini de presentació de sol·licituds comprèn des de l'1 de juliol de 2009 fins al 30 de juny de 2010.
    PDF de la Resolució
  • Catàleg d'Ocupacions de Difícil Cobertura

    El BOE 88, de 12 d'abril de 2010 publica el Catàleg d'Ocupacions de Difícil Cobertura segons Resolució de 26 de març de 2010, del Servei Públic d'Ocupació Estatal, pel segon trimestre de 2010. Permet que els ocupadors instin la tramitació d'autoritzacions per residir i treballar per a treballadors estrangers quan les vacants dels llocs de treball que necessitin cobrir ho siguin en ocupacions incloses en aquest catàleg.
    PDF del catàleg
  • Ajuts per a la realització d'actuacions contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport

    El BOE 89, de 13 d'abril de 2010, ha publicat la Resolució de 23 de març de 2010, de la Presidència del Consell Superior d'Esports, per la qual es convoquen ajuts per a la realització d'actuacions contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. S'inclouen ajuts per als següents tipus d'activitats: 1) campanyes que difonguin l'esportivitat, el joc net, el respecte i tolerància mútues entre esportistes, participants i espectadors de competicions esportives; 2) jornades, debats, xerrades i fòrums d'opinió que promoguin i fomentin això mateix; 3) la realització d'estudis, informes i treballs sobre aquesta violència, i 4) les activitats de contingut educatiu, dirigides a la prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.
    PDF de la Resolució
  • Reestructuració del Departament de Treball a la Catalunya Central i l'Alt Pirineu

    El DOGC 5607, de 14 d'abril de 2010, publica el Decret El Decret 49/2010, de 30 de març, mitjançant el qual s'adapta adaptar l'estructura i el funcionament dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Treball, alhora que es reestructura la Secretaria General per tal d'assumir i ordenar les competències en matèria d'autoritzacions de treball. L'òrgan competent serà la Subdirecció General d'autoritzacions inicials de treball que es composa de dos òrgans per a gestionar les autoritzacions inicials de treball: El Servei de Gestió d'autoritzacions de treball i el Servei de planificació i control de les autoritzacions de treball.
    PDF del Decret
  • Codi comunitari europeu sobre visats

    El 5 d'abril de 2010 va entrar en vigència el Reglament (CE) Nº 810/2009 del Parlament Europeu i del Consell de 13 de juliol de 2009 pel qual s'estableix un Codi Comunitari sobre visats (Codi de Visats), publicat el 15 de setembre de 2009 al DOUE L 243/26. Aquest Reglament estableix els procediments i condicions per l'expedició de visats de trànsit o per estades previstes al territori dels Estats membres no superiors a tres mesos en un període de sis mesos. S'aplicarà als nacionals de tercers països sotmesos a l'obligació de visat per creuar les fronteres exteriors del Estats membres. Aquest reglament també estableix els tercers països als nacionals dels quals se'ls exigeix estar en possessió d'un visat de trànsit aeroportuari, com a excepció al principi de lliure trànsit.
    PDF del Reglament
  • Modificació del Conveni d'aplicació de l'Acord de Schengen per a la circulació de persones amb visats de llarga duració

    El DOUE L 85/1, de 31 de març de 2010, publica el Reglament (UE) Nº265/2010 del Parlament Europeu i del Consell de 25 de març de 2010 pel qual es modifica el Conveni d'aplicació de l'Acord de Schengen i el Reglament (CE) nº 562/2006 pel que es refereix a la circulació de persones amb visats de llarga duració. Aquest Reglament va entrar en vigor el dia 5 d'abril de 2010. Relatiu a la circulació de persones amb visats de llarga durada i fa referència entre d'altres aspectes a que el període de validesa dels visats per a estades de llarga durada no serà superior a l'any. Si un Estat membre permet a un estranger romandre en el seu territori per un període superior a 1 any, el visat per estades de llarga durada es reemplaçarà abans de l'expiració del seu període de vigència per una autorització de residència.
    PDF del Reglament