Més d'un centenar de persones, entre responsables polítics i professionals d'ens locals, van participar el 16 d'abril a Girona en el seminari "L'empadronament i la gestió del fet migratori" organitzat per la Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania. La iniciativa es va emmarcar en l'oferta formativa anual del Departament i el seu objectiu va ser fomentar la unificació de criteris entre els ajuntaments a l'hora d'empadronar persones immigrades. El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, va inaugurar la jornada recordant que iniciatives com aquesta responen a les mesures establertes en el Pacte Nacional per a la Immigració.
Les intervencions van posar de relleu la importància del padró com a registre administratiu que permet un coneixement de la població real que viu a cada municipi, fet que facilita la planificació dels serveis i les polítiques públiques, així com determinar de forma acurada el finançament necessari per ajuntaments i comunitats autònomes. Amorós va recordar també l'obligatorietat d'empadronar a les persones que es troben en situació irregular. Al mateix temps va insistir en els perjudicis que comporta impedir-ho o posar-hi dificultats, en forma de més exclusió social i major vulnerabilitat de les persones que pateixen aquesta irregularitat.
La sessió va comptat amb la participació d'altres representants com ara l'adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya, Jordi Sànchez; qui va centrar la seva exposició en l'informe sobre empadronament d'immigrants elaborat per aquest organisme l'any 2008. També van intervenir l'alcaldessa de Salt i portaveu de la Federació de Municipis de Catalunya, Iolanda Pineda; representants de l'Associació Catalana de Municipis, de l'Ajuntament de Girona, de la Universitat de Girona, de la Universitat de Barcelona, de l'Institut d'Estadística de Catalunya i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, que es va encarregar de la cloenda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada