divendres, 30 de juliol del 2010

El Parlament dóna el vist-i-plau al Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2010-2013

Logo del 'Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya'
El Parlament va donar el vist-i-plau el 6 de juliol al Pla estratègic de Serveis Socials de Catalunya. Aquest document fixa els reptes i objectius que ha d'assolir el Sistema Català de Serveis Socials fins el 2013. El Pla s'ha elaborat després d'un ampli procés participatiu que ha comptat amb l'opinió de representants de totes les administracions, del món de l'empresa i el tercer sector, dels col·legis professionals i dels sindicats, entre d'altres. El Pla estratègic remarca que el sistema català de serveis socials ha d'assegurar la igualtat d'oportunitats i el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la seva vida, mitjançant la cobertura de les necessitats bàsiques i socials, garantint l'accés universal i els estàndards de qualitat òptims.
En aquest sentit, identifica tres reptes principals que el Sistema Català de Serveis Socials ha d'afrontar els propers anys:
  • Assolir l'efectiva universalització de les prestacions garantides a la Cartera de serveis de la Llei de serveis socials.
  • Incrementar la qualitat dels serveis socials desenvolupant un sistema que s'adapti a les noves necessitats de les persones i les seves famílies i que faciliti el seu accés al sistema tenint en compte el seu entorn i la seva elecció.
  • Reforçar la cohesió del sistema.
Per assolir aquests objectius, el Pla fixa 5 eixos estratègics que incorporen més de 150 propostes d'actuació concretes. Els cinc eixos són:
  1. L'accés de les persones als serveis socials
  2. La qualitat del sistema
  3. El treball en xarxa
  4. La tasca dels professionals
  5. Innovació i coneixement
Un cop superat el tràmit parlamentari, el Pla estratègic de Serveis Socials s'enviarà al Govern per a la seva aprovació definitiva. Es culminarà d'aquesta manera el treball iniciat fa un any amb l'obertura del procés participatiu per a la redacció del Pla que va comptar amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana.

FONT: DIXIT