La consellera Capdevila inaugura la Conferència Europea de Serveis Socials coincidint amb l'any europeu contra la pobresa i l'exclusió social
La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, han inaugurat aquesta tarda la Conferència Europea de Serveis Socials. La trobada reuneix fins dimecres uns 400 professionals i càrrecs electes amb responsabilitat sobre els serveis socials i sanitaris d’una trentena de països europeus.
La Conferència Europea de Serveis Socials, organitzada per la Xarxa Social Europea en col·laboració amb el Departament d’Acció Social i la Diputació de Barcelona, té per objectiu intercanviar experiències i compartir pràctiques que ajudin a millorar la qualitat d’aquests serveis arreu d’Europa. En aquesta edició es debatrà sobre l’efecte en els serveis socials la crisi, el canvi demogràfic i la necessitat d’estendre els serveis a col·lectius que abans quedaven exclosos.
En la seva intervenció, la consellera Capdevila ha posat com a model d’èxit el sistema català de serveis socials i n’ha destacat les polítiques impulsades els darrers anys que han permès “universalitzar l’accés als serveis socials, impulsar els drets de ciutadania i augmentar la despesa”.
La consellera ha remarcat també la importància que en un context de crisi i tensió econòmica com l’actual els experts i gestors dels serveis socials europeus “us trobeu per debatre i parlar sobre quines poden ser les estratègies de futur pel sector”. De fet, la Conferència Anual de Serveis Socials coincideix amb la commemoració de l’any europeu contra la pobresa i l’exclusió social i es desenvoluparà amb el lema ‘Reptes i oportunitats dels serveis socials a Europa: foment de l’assistència i la inclusió en un moment de crisi’.
Durant els tres dies que durarà la conferència els participants celebraran quatre sessions de tallers-debat que giraran a l’entorn dels reptes dels serveis socials arreu d’Europa. Es posarà un èmfasi especial en el nou context marcat pel canvi demogràfic amb l’arribada de persones immigrades i l’envelliment de la població, l’increment de l’atur especialment entre els joves i la necessitat d’estendre els serveis socials a col·lectius que abans quedaven exclosos. Tot això, a més, en un moment de crisi econòmica que ha afectat el finançament dels serveis públics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada