La consellera Carme Capdevila defensa l'aplicació de la Llei d'acollida per garantir la igualtat d'oportunitats a Catalunya
La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, defensa l’aplicació de la Llei d’acollida, aprovada el mes d’abril passat al Parlament, com una actuació necessària i urgent per promoure la cohesió social i la igualtat d’oportunitats de totes les persones que viuen a Catalunya i rebutja el recurs interposat pel Defensor del Pueblo.
La consellera recorda que aquesta llei va rebre el suport del 90% del Parlament i va ser el resultat d’un ampli debat previ a tot Catalunya. A més, el Consell de Garanties Estatutàries, també va avalar per unanimitat la norma com a respectuosa de la Constitució i a l’Estatut, quan el PP i Ciutadans van portar la llei davant aquesta institució.
L’esperit i els objectius explícits d’aquesta llei, pionera al sud d’Europa, són promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, així com remoure els obstacles que ho impedeixen a causa, principalment, de la manca de coneixement de la llengua i el desconeixement de la societat d’acollida, el mercat de treball i la seva legislació. L’objectiu és fer efectiu el principi d’igualtat i assolir, així, una major cohesió social.
La Llei d’acollida estableix el català com a llengua vehicular de la formació, entre altres motius, perquè està demostrat que quan es comença per aprendre el castellà no sempre s’acaba coneixent el català i, en canvi, tothom que comença per aprendre el català acaba coneixent totes dues llengües. L’aprenentatge de la llengua és un factor important d’integració per a les persones nouvingudes, per a l’augment de la seva autonomia i per a l’establiment de millors relacions socials i d’una participació més efectiva.
FONT: Departament/s
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada