divendres, 18 de setembre del 2009

Acció social edita llibre per difondre coneixement dels usos del temps per promoure canvi cultural

La publicació vol aprofundir en el coneixement dels usos del temps i ajudar a promoure un canvi cultural en l’organització del temps en la vida quotidiana

portada

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha presentat avui el llibreTemps i Cura. La coresponsabilitat social de la cura a la vida quotidiana. Aquesta publicació, editada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania, vol aprofundir en el coneixement dels usos del temps i ajudar a promoure un canvi cultural en l’organització del temps en la vida quotidiana.
El llibre està coordinat per la doctora en sociologia, Cristina Brullet, i compta amb articles del sociòleg Salvador Cardús; la doctora en ciències econòmiques i empresarials i professora de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona, Cristina Carrasco; la doctora en geografia humana i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Prats; i la sociòloga i investigadora, Teresa Torns.

La publicació tracta temes com les relacions familiars i les responsabilitats de la cura a la vida quotidiana, les polítiques de conciliació o la relació entre temps, cura i drets de ciutadania. El text també repassa algunes de les iniciatives en polítiques del temps que s’estan aplicant a Catalunya i aposta per una nova organització social de la cura basada en la coresponsabilitat i reciprocitat entre homes i dones.
Aquest llibre s’emmarca en la promoció de les polítiques del temps que està desenvolupant la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania a través del Pla Estratègic d’Usos i Gestió del Temps de la Vida Quotidiana 2008-2018. És el segona publicació sobre aquesta temàtica que realitza el Departament. L’any passat ja es va editar l’estudi Temps de famílies: anàlisi sociològica dels usos del temps dins de les llars catalanes a partir de les dades del Panel de Famílies i Infància.