dimarts, 10 de novembre del 2009

Cada dia es diagnostiquen 23 persones amb malaltia mental a Catalunya

Cada dia es diagnostiquen 23 persones amb malaltia mental a Catalunya
Actualment, arreu de Catalunya ja són 77.427 les persones que pateixen algun tipus de malaltia mental. Les dades les va donar a conèixer la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, durant la seva participació a la festa que la Federació Catalana d'Associacions de Familiars i persones amb problemes de salut mental (FECAFAMM) va organitzar a Sant Boi el 10 d'octubre amb motiu del Dia Mundial de la salut mental.
La consellera Capdevila va explicar que l'any passat hi havia a Catalunya 73.152 persones afectades per alguna malaltia mental. Això significa que en els sis primers mesos de l'any s'han diagnosticat 4.275 nous casos, que representen una mitjana de 23,6 casos per dia. Davant d'aquesta situació, Capdevila va insistir en la necessitat de posar en marxa recursos especialitzats que garanteixin l'atenció a aquestes persones i que abastin tot el territori per garantir la igualtat d'accés a aquests serveis.
El Departament d'Acció Social ha posat en marxa un instrument per garantir-ho: la cartera de serveis socials. Aquest catàleg estableix 7 tipus de prestacions especialitzades per a les persones amb malaltia mental, dues de les quals estan garantides per llei: la plaça residencial per a persones en situació de dependència i el servei de tutela. La resta de prestacions, subjectes a disponibilitat pressupostària, corresponen al servei de suport a l'autonomia a la pròpia llar, al servei de llar residència, al de llar amb suport, club social i servei prelaboral.

FONT: DIXIT