dissabte, 12 de maig del 2012

L'Institut Català de les Dones dóna suport a la Federació catalana de futbol en la iniciativa d'impulsar l'arbitratge femení


A Catalunya les dones representen el 3% de l'arbitratge futbolístic
L’Institut Català de les Dones dóna suport al Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol (FCF) per la seva iniciativa de fomentar l’arbitratge femení a través d’un curs específic adreçat a dones. Pel que fa a l’arbitratge del futbol, a Catalunya hi ha 2.218 homes i 75 dones, que representen un 3% de la professió.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha destacat l’esforç de la Junta directiva d’aquest comitè per tal de“normalitzar la participació de les dones en un esport tradicionalment masculí, però que cada cop té més jugadores i aficionades”.
 
El curs, al qual s’han inscrit un total de 71 esportistes, és una prova pilot que té per objectiu equilibrar el nombre de dones i homes àrbitres en el món del futbol. Les dones que superin la formació rebran la llicència d’àrbitre que els permetrà dirigir partits de futbol.
 
La prova pilot, que ha començat aquest mes de maig, consta de sis sessions teòriques i una de pràctica i finalitza el mes de setembre quan està previst fer les proves físiques. La Junta directiva del Comitè Tècnic d’Àrbitres té l’objectiu d’obrir al setembre una nova convocatòria d’aquest curs.
 
A més d’aquesta formació específica, la FCF ha iniciat una campanya de sensibilització per impulsar l’arbitratge femení on mostra la trajectòria d’esportistes com la futbolista Anna Zardain, que actualment arbitra la 3ra Divisió Estatal masculina i probablement dirigeixi enguany partits internacionals de futbol femení.