dilluns, 19 de novembre del 2007

Invitació a jornades "La vivència dels fills i filles, néts i nétes de víctimes de la tortura"

Benvolguts/des;

Ens complau convidar-los a l'encontre "La vivència dels fills i filles, néts i nétes de víctimes de la tortura" que organitzem des de l'Associació EXIL (Programa d'atenció médic-psico-social per a victimes de violència, violacions de Drets Humans i tortura), el proper dissabte 24 de novembre.
Adjunt es troba la invitació on consta la programació de la jornada, la qual esperem sigui del seu interès.

La tortura és una forma de violència extrema que provoca patiments no únicament a les víctimes directes sinó que també pot afectar als membres de les seves families.
Diferents estudis han volgut demostrar que existeix un risc de transmissió transgeneracional del dany patit.
Per altra banda els estudis sobre el fenòmen de la resiliència, permeten relativitzar aquest risc. Això quan les víctimes i els seus familiars tenen la possibilitat de recuperar-se de les seves ferides en entorns humans afectius, solidaris, que les reconeixen no només per la seva condició de víctimes, sinó també pels seus esforços i recursos naturals que els hi van permetre sobreviure a la tortura en el passat i construir un projecte saludable i altruïsta en el present.

Com una forma de reflexionar sobre aquests continguts l'Associació EXIL, de Barcelona, convida a fills/es, i néts/es de víctimes de la tortura d'ahir i d'avui, de Catalunya i d'altres països, als professionals de diferents associacions i persones de la societat civil a participar en aquest encontre el dia 24 de novembre de 10h'00 a 18h'30 en el Centre Civic Convent Sant Agusti.

Les activitats del matí estan obertes a tots/es i per la tarda s'organitzaran dos tallers als quals estan convidats/des a participar les persones que han estat víctimes i els familiars de víctimes.

Us preguem, ens ajudeu a fer difusió de l'acte amb aquelles entitats, particulars,... que creieu poguéssin estar interessats/des.

Desitgem poder compartir aquest dia amb tots vosaltres;

Rebeu una salutació de tot l'equip EXIL.