divendres, 30 de novembre del 2007

Millores a la Llei de dependència del Govern Català


Complement per a la plaça residencial privada d'un centre acreditat que pot arribar fins als 528 euros

El Govern català farà una aportació addicional de la prevista a la Llei de dependència, d'aquesta manera es vol complementar el pagament de la plaça residencial privada d'un centre acreditat, que pot arribar fins els 528 euros al mes per aquelles persones que tinguin un Grau III nivell 2 i uns ingressos inferiors a 17.700 euros. Una situació en què es troben el 80% de les persones sol·licitants.

Durant el 2007 la posada en funcionament de la Llei de dependència a Catalunya ha suposat una inversió de 14 milions d'euros. Una xifra que se superarà l'any 2008 en funció de les sol·licituds que s'hagin d'atendre.

Així ho ha indicat el Departament d'Acció Social i Ciutadania quan ha explicat l'estat actual del desplegament d'aquesta llei a Catalunya.

També s'ha donat a conèixer que la majoria de casos que actualment s'estan avaluant no estaven comptabilitzats com a gran dependència. En aquest sentit, el desplegament de la llei estatal a Catalunya està fent aflorar nous casos que faran superar les previsions inicials de 31.000 persones amb Grau III durant el primer any.

Pel que fa a les prestacions econòmiques, aquestes tindran caràcter retroactiu a partir del dia següent de la data de sol·licitud.


Llei de dependència

Nota sobre la posada en funcionament del sistema
Taula amb dades sobre les prestacions econòmiques (11KB)
Web del Programa de dependència (informació, calendari, punts d'informació, etc)