dimarts, 8 de gener del 2008

Les teves idees per seguir rebel·lant-te el 2008 contra la pobresa




“Com et rebel·les tu contra la pobresa?”. Aquesta és la pregunta que plantegem els nostres lectors i lectores mentre va durar l'acció participativa, ‘Mapem la Pobresa 2007’ i, a més d'un bon nombre de fotografies, també rebem moltes idees per a lluitar contra les desigualtats. Des d'iniciatives que podem posar en pràctica en el nostre dia a dia fins a iniciatives que necessiten de compromisos polítics globals.



Silvia aposta per la sobirania alimentària, el dret de cada poble a tenir garantida la seva pròpia alimentació, des de Vietnam, Joaquín exigeix una reorganització del comerç internacional, el grup REAS de Navarra creu en potenciar una economia que prioritzi les persones i ‘As’ opina que els pressupostos destinats a les famílies reals de tot el planeta haurien d'emprar-se en polítiques socials.

Per en Raúl és necessari que cada societat localitzi els seus propis sistemes per a generar comerç just i advoca per implementar lleis que garanteixin un treball digne i una autoocupació efectiva com a fórmules per a lluitar contra la pobresa.

Molts lectors i lectors creuen, com la Kasia, que és imprescindible acabar com més aviat millor amb la bretxa digital i acostar les possibilitats de les noves tecnologies als països empobrits.

Deixar d'explotar el món

Una forma de combatre la pobresa és deixar d'explotar el món, ens deien els nostres lectors i lectores. Així, la Ney i la Vane ens han mostrat com redueixen el consum en la seva vida diària i en lloc de llençar i comprar productes nous, opten per reparar i reciclar els seus estris. La Mar també aporta la idea de crear horts urbans i comunitaris per a frenar el consumisme irracional. "Ens permeten menjar del que conreem, no pagar a empreses intermediàries i crear vincles amb el barri i els veïns", explica.

Una educació pública, gratuïta i en valors, major accés a habitatges socials, l'eradicació del deute extern o el foment del treball local són altres de les propostes que hem rebut.

La primera edició de ‘Mapem la pobresa’ ens ha demostrat que idees hi ha tantes com entitats i projectes i que tots i totes podem aportar grans coses en la lluita contra la pobresa a partir de petits gestos. Encara que la iniciativa ha finalitzat, et convidem que en 2008 segueixis buscant en les notícies de Canal Solidari la manera de participar en la construcció d'un món més just.

Pots veure totes les imatges i propostes a la nostra galeria de Flickr.

Més informació:

Grup públic de Flickr ‘Expressa't contra la pobresa’

Visita també el nostre mapa de rebel·lions contra la pobresa

Notícies publicades a CanalSolidari.org relacionades amb pobresa, la deute extern i desenvolupament.

Canal Solidari-OneWorld 2008