dilluns, 15 de setembre del 2008

Un nou DVD amb informació pràctica sobre Catalunya i àmbits bàsics per Integració de ls persones immigrades

Integració de les persones immigrades


Caràtula del DVD
Caràtula del DVD

Un nou DVD inclou informació pràctica sobre Catalunya i àmbits essencials com ara convivència, salut o educació, entre altres

El Departament d'Acció Social i Ciutadania, a través de la Secretaria per a la Immigració, ha editat un nou material audiovisual multilingüe per tal que les persones immigrades d'origen estranger que han vingut a viure a Catalunya els darrers temps s'adaptin millor i més ràpidament a la seva nova societat.

Es tracta d'un pack de sis DVD pensat per facilitar la feina als professionals que fan tasques d'acollida, tant des d'estructures públiques (àmbit sanitari, social, d'atenció al ciutadà, escolar…) com des d'entitats (associacions de persones immigrades, ONG…).

Cada DVD està centrat en una temàtica en concret i inclou diversos capítols consultables per mitjà d'un menú de navegació que facilita l'accés directe:

  • Catalunya: presentació del país, geografia, història, llengua, cultura, tradicions...

  • Treball: treballar a Catalunya, treballar per compte propi o d'altri, buscar feina, la Seguretat Social, contractes de treball, organitzacions sindicals i formació i treball.

  • Habitatge i convivència: habitatges de lloguer, contractes de lloguer, rellogar una part de l'habitatge, conservació de l'habitatge, habitatges de compra i hipoteques, l'empadronament, convivència i civisme.

  • Salut: la targeta sanitària i els serveis de salut a Catalunya, què cal fer davant una malaltia?, els equips d'atenció primària, els hospitals, les receptes, embaràs, l'atenció sanitària per als teus fills, salut sexual i reproductiva.

  • Educació: el sistema educatiu, despeses que comporta l'educació, aprendre català, aules d'acollida, calendari escolar i matrícula, participació de les famílies i educació per a persones adultes.

  • Serveis socials: què són els serveis socials?, serveis socials d'atenció primària, serveis socials especialitzats, entitats socials, infància i adolescència, prestacions i ajudes, violència familiar, gent gran, persones discapacitades, addiccions.

Tot el material es pot consultar en 10 idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, romanès, rus, xinès, urdú, àrab i amazic.

La iniciativa d'aquests DVD s'emmarca en el procés d'elaboració de la futura Llei d'acollida i és un dels projectes inclosos en el Programa integral d'acollida del Pla de ciutadania i immigració 2005-2008.


Més informació:

Nota del Departament
Llei d'acollida

Tema relacionat: Societat, ciutadania i famílies