dimarts, 13 de gener del 2009

La Fiscalia General de l´Estat limita a dos anys el termini per recuperar els fills després de la declaració de desemparament

 La Fiscalía General de l´Estat ha limitat a dos anys el termini perquè els pares que han perdut la tutela dels seus fills puguin recuperar-los. La mesura persegueix protegir els menors i evitar que durant la seva infantesa i adolescència passin de família en família. La fiscal de Menors de València, Gemma García, va explicar que el canvi "és molt important" perquè acaba amb la situació de permanent provisionalitat del menor amb pares biològics amb greus problemes addictius que apareixen i desapareixen.
La fiscal García va insistir que l'objectiu és acabar amb la situació d'inseguretat a què havien d'enfrontar-se els menors i les famílies acollidores perquè els pares biològics podien aparèixer en qualsevol moment.
La Fiscalia General de l'Estat acaba de remetre l'ordre a tots els fiscals de la Comunitat València. Fonts de la Fiscalia van explicar que fa un any hi va haver un canvi legislatiu que pretenia augmentar la protecció dels menors declarats en desemparament després de casos com el del nen d'El Royo que es trobava perfectament integrat amb una família d'acollida i va acabar captant al metre amb la seva mare biològica. La clau de la instrucció és que la reforma legislativa no era clara i cada fiscal aplicava un criteri diferent. A partir d'ara, els representants del Ministeri Públic s'han de cenyir a l'ordre que acaba de dictar el fiscal general de l'Estat.