dimecres, 7 de gener del 2009

Més de 330 menors estrangers no acompanyats van arribar a Barcelona el 2008

Un total de 336 menors estrangers no acompanyats van arribar a les dependències a Barcelona de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat durant l'any 2008. Seguir leyendo el arículo

En resposta a una pregunta parlamentària recollida per Europa Press, la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha detallat que inicialment es van presentar 408 supòsits menors, dels quals 72 resultaven ser majors d'edat.

La majoria dels menors estrangers no acompanyats són marroquins --229--, a més de 23 de Romania i 16 de Ghana. La resta de nens i joves van venir de països com Gàmbia, Algèria, Senegal, Itàlia, Índia, Pakistan, El Regne Unit, Xile, Ucraïna i República Dominicana.

El 2007 van arribar 431 supòsits menors no acompanyats, dels quals, finalment, 63 van resultar ser majors d'edat. La xifra total va ser de 368 menors, la majoria d'ells --277-- procedents del Marroc. La resta va emigrar des de països com Romania, Senegal, Algèria, França, Gàmbia, Nigèria, Pakistan, Croàcia o Bulgària.

Quan un menor estranger no acompanyat arriba a una comissaria dels Mossos d'Esquadra és derivat per l'Oficina d'Atenció al Menor a la [DGAIA]. Els menors es presenten en aquestes oficines per iniciativa pròpia o acompanyats pels membres d'entitats socials.

La Fiscalia --que treballa en coordinació amb els Mossos-- practica la prova oseomètrica per determinar l'edat dels nois, i determinar així la seva edat i el procediment que hauran de seguir per integrar-se a Catalunya.

FONT:
http://www.elmundo.es/elmundo/2009/01/06/barcelona/1231239608.html
PASAN A SER RESPONSABILITAT DE LA DGAIA