dijous, 5 de febrer del 2009

El CIRE i la Creu Roja faran el seguiment de reclusos que entren al mercat laboral

El projecte té per objectiu fomentar la reinserció amb un acompanyament dirigit a consolidar el manteniment del lloc de treball

 
La Creu Roja i el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) fomentaran la reinserció sociolaboral de reclusos mitjançant un conveni de col·laboració, signat avui entre el gerent del CIRE, Adolf Cabruja, i el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès. El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) és l’empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de persones privades de llibertat, mitjançant la formació professional ocupacional i el treball productiu.
 
El conveni té com a objectiu la realització conjunta d’accions per tal de millorar l’ocupació, inserció i posterior manteniment del lloc de treball de les persones privades de llibertat.
 
En concret, el projecte, que rebrà per nom APROP, va dirigit a promoure el manteniment en el mercat de treball ordinari de persones sota mesures penitenciàries i es desenvoluparà en el marc del Pla de Treball per a Col·lectius Vulnerables de Creu Roja, cofinançat pel Fons Social Europeu.
 
Els reclusos que hagin aconseguit una feina a través de la Borsa de Treball del CIRE, i que participin en el projecte, rebran un seguiment tutelat per part de Creu Roja. L’entitat farà un acompanyament dels presos que hagin aconseguit una feina per tal d’ajudar-los en el manteniment del seu lloc de treball. En especial, es farà un seguiment dels primers mesos de contractació, els més crítics alhora de consolidar un treball, però també amb posterioritat.
 
A més, Creu Roja es compromet a oferir beques i ajudes per als interns que requereixin d’un suport complementari per a desenvolupar el seu itinerari d’inserció sociolaboral.
 
El projecte es desenvoluparà a la província de Barcelona durant tot aquest any i tindrà continuïtat el 2010. L’acte de signatura del conveni ha comptat també amb l’assistència del secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle.
 
La Borsa de Treball del CIRE és el pont entre el món penitenciari i el món empresarial i va dirigida als interns dels centres penitenciaris i educatius catalans que estan en semillibertat.