divendres, 15 de juny del 2007

Cada 15 segons mor un nen per malalties relacionades amb l'aigua

L'ONG internacional Creu Roja recorda, a més, que quatre milions de persones moren a l'any per malalties vinculades amb la falta d'aigua potable.

"Cada 15 segons mor un nen d'alguna malaltia causada per la falta d'accés a l'aigua potable, per un sanejament inadequat o una higiene precària", ha denunciat l'organització Creu Roja Espanyola, que proximament presentarà la seva campanya mediambiental 'Movent-nos per l'Aigua' al Fòrum Internacional sobre la Sequera que se celebrarà a Sevilla entre els dies 17 i el 20 de juny.

En total, "gairebé 4 milions de persones moren cada any de malalties el vector de les quals és l'aigua i més de 1.000 milions pateixen la manca de proveïment", ha explicat l'ONG. Creu Roja subratlla, a més, que la situació és "especialment urgent" al continent africà, on "el 30 per cent dels sistemes de subministrament d'aigua en zones rurals no funciona".

Respecte a l'Àsia i l'Amèrica Llatina i el Carib, aquests sistemes no funcionen en el 17 i el 4 per cent dels casos respectivament, explica l'organització en un comunicat. "Per aquestes raons, 1.500 milions de persones pateixen infeccions parasitàries a causa de l'excreta humana i les deixalles sòlides que hi ha al medi ambient", va explicar.

En termes econòmics, les malalties relacionades amb la falta d'higiene "costen als països en desenvolupament 5.000 milions de dies de treball a l'any". Creu Roja incideix que "el seu impacte sanitari també és exagerat", ja que la meitat del nombre de llits hospitalaris de països en vies de desenvolupament "està ocupada per víctimes del consum d'aigua contaminada i amb deficiències de sanejament".

Més informació:

Consulta més noticies sobre accés a l'aigua d´aquesta notícia de Canal Solidari.