divendres, 21 de desembre del 2007

La Generalitat de Catalunya i Caja Mediterráneo signen un conveni per a una exposició sobre immigració

Imatge signatura

La consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat i Caja Mediterráneo per a l’organització de l’exposició “Viure junts” (nom provisional), dedicada a la immigració.
L’acte de signatura ha tingut lloc a la sala Tàpies del Palau de la Generalitat a les 18.00 hores. Per part de la Generalitat ha signat el conveni el secretari general de la Presidència, Isaías Táboas, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny. Per part de Caja Mediterráneo ho ha fet el director regional de Catalunya, Indalecio Mondéjar.
L’objectiu principal de l’exposició “Viure junts”, que s’exhibirà al Palau Robert de Barcelona entre novembre de 2008 i juliol de 2009, és millorar la comprensió del fenomen migratori com a element consubstancial a l’existència de les comunitats humanes, però també d’acord amb el moment actual i el fenomen de la mundialització.
Tot basant-se en un discurs pedagògic i entenedor, “Viure junts” oferirà una mirada concreta sobre la realitat catalana en els darrers deu anys i explicarà la realitat que hi ha darrere els tòpics i les imatges preconcebudes sobre la població nouvinguda, gairebé sempre de caràcter negatiu. El comissari de la mostra serà Jordi Sánchez, director de la Fundació Jaume Bofill.
Caja Mediterráneo col·laborarà en l’organització de l’exposició des de les seves Obres Socials amb una aportació de 75.000 euros. La Generalitat, per la seva banda, ho farà a través de la Direcció General de Difusió Corporativa del Departament de la Presidència i la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania.