dimarts, 26 de febrer del 2008

Acció Social obre la preinscripció a les estades d'estiu per a infants i joves amb 9.444 places a la xarxa pública d'albergs de Catalunya

El programa incrementa un 17% les places respecte el 2007 i oferirà, per primera vegada, descomptes per a les famílies nombroses

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presentat aquest matí en roda de premsa l’edició del 2008 del programa “L’Estiu és teu!”, juntament amb la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí.
Ahir a les 12.00 hores es va iniciar el procés de preinscripcions al programa, que en aquesta catorzena edició ofereix un total de 9.444 places, 1.388 més que l’any passat, cosa que representa un 17% d’increment.
“L’estiu és teu!” ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), gestionada per la Secretaria de Joventut a través de l’Agència Catalana de la Joventut. Les modalitats d’aquestes estades són idiomes, esportives, multiesportives, combinat de multiesportives i idiomes, música i informàtica.
10% de descompte per a les famílies nombroses
La novetat més destacada de l’edició d’enguany del programa és la introducció d’un ajut econòmic a totes aquelles famílies nombroses que obtinguin adjudicació de plaça dels seus fills i/o filles a les estades. La quantia de l’ajut serà d’un 10% sobre el preu de l’estada, i representa una mesura més del pla de suport a les famílies que impulsa el Departament d’Acció Social i Ciutadania. Totes aquelles famílies interessades en l’ajut hauran de facilitar el títol de família nombrosa.
Les places per a les estades d’anglès creixen un 47%
La modalitat d’estades que ha experimentat un major increment en l’oferta són les de llengua anglesa per a infants de 5 a 7 anys, concretament un 47%. Aquest augment respon a la creixent demanda dels usuaris, a la qual el 2007 ja es va respondre amb un increment del 62% de places.
També l’any passat van tenir una molt bona acollida les estades combinades d’idiomes i multiesportives, i enguany encapçalen l’oferta amb 2.998 places, seguida de les estades d’idiomes de 8 a 16 anys, amb 2.746 places.
Tipus d’estada
Oferta places 2008
Participació usuaris 2007
Oferta places 08 – Participació usuaris 07
Increment
Idiomes
3.306
2.778
+ 528
+ 19,01%
Combinades (idiomes
i multiesportives)
2.998
2.576
+ 422
+ 16,38 %
Multiesportives
1.814
1.474
+ 340
+ 23,07 %
Esportives
660
527
+ 133
+ 25,24 %
Música
606
570
+ 36
+ 6,32 %
Informàtica
60
131
- 71
- 54,20 %
TOTAL
9.444
8.056
+ 1.388
+ 17,23 %
D’altra banda, es reserven 600 places de les estades d’idiomes per al Projecte Orator, programa que enguany gestiona per primera vegada l’Agència Catalana de la Joventut per encàrrec de la direcció general d’Innovació del Departament d’Educació. Aquest projecte està destinat a alumnes de Primària escolaritzats en centres educatius sostinguts amb fons públics i que reuneixin una sèrie de característiques fixades per la mateixa direcció general.
Albergs, tipus d’estada, torns i preus
El programa es desenvoluparà en 25 albergs de la Xanascat: Casa Gran (Altafulla), Torre Ametller (Cabrera de Mar), Mas Silvestre (Canyamars), Santa Maria del Mar (Coma-ruga), Mn. Antoni Batlle (Deltebre), Cerverí de Girona (Girona), Mare de Déu de les Neus (la Molina), La Valira (La Seu d’Urgell), Empúries (L' Escala), Jaume I (l' Espluga de Francolí), Sant Anastasi (Lleida), Del Carme (Manresa), Pic de l' Àliga (Núria), Pere Figuera (Planoles), Torre Malagrida (Olot), L'Encanyissada (Poble Nou del Delta), Canonge Collell (Vic), Del Pallars (Tremp), Banyoles (Banyoles), Rectoria de la Selva (Navès), Viladoms de Baix (Castellbell i el Vilar), Berga (Berga), Mas de la Coixa (Móra la Nova), La Conreria (Tiana), Ruta del Ferro (Sant Joan de les Abadesses).
“L’estiu és teu!” inclou set tipus d’estades:
  • Idiomes (8-16 anys), que integren els nois i noies en un ambient on predomina la llengua estrangera que volen aprendre: l’anglès, el francès o l’alemany (2.746 places).
  • Idiomes (5-7 anys), que integren els infants en un ambient on predomina la llengua anglesa (560 places).
  • Multiesportives (8-16 anys), que combinen diverses activitats d’esports d’aventura (1.814 places).
  • Combinat d’idiomes i multiesportives (8-16 anys), que combinen l’esport amb l’aprenentatge de l’anglès (2.998 places).
  • Esportives (8-16 anys), que promouen la pràctica i el perfeccionament de la tècnica en esports convencionals: futbol, bàsquet, handbol i ciclisme (660 places).
  • Música (7-16 anys), que s’adrecen als nens i les nenes, amb coneixements musicals, que vulguin conèixer amb més profunditat el món dels instruments (606 places).
  • Informàtica (8-16 anys), que aprofundeixen en l’àmbit de la informàtica i les noves tecnologies (60 places).
Una altra de les novetats d’enguany són les estades específiques de ciclisme, que tindran lloc a l’alberg de Banyoles i en les quals es treballaran diferents modalitats d’aquesta disciplina esportiva.
El programa “L’Estiu és teu!” es desenvoluparà durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre en 121 torns. En concret, s’ofereixen 40 torns d’estades d’idiomes, 33 d’estades combinades d’idiomes i multiesportives, 21 d’estades multiesportives, 18 d’estades de música, 8 d’estades esportives i una estada d’informàtica. Els preus de les estades varien entre 323 € i els 597 € (depenent de la modalitat i la durada), i inclouen l’alimentació, l’allotjament, les activitats monitoritzades, el material didàctic, la bugaderia i l’assegurança.
A més de les classes instructives segons el tema principal, durant les estades els infants i joves participaran també en activitats diverses, com ara excursions, tallers, gimcanes, jocs de nit, etc. L’objectiu principal és que els participants aprofundeixin en alguna de les modalitats de l’estada, i que a la vegada es diverteixin, tot fomentant els valors de la convivència i el desenvolupament personal.
1.515 preinscripcions durant les primeres 24 hores
Les persones que vulguin participar en el programa s’hi poden preinscriure al llarg de vint-i-un dies, des del 20 de febrer i fins l’11 de març a través del web www.xanascat.cat i del telèfon d’atenció ciutadana 012 durant tot el dia. En el moment de formalitzar la preinscripció, en la qual es podrà sol·licitar fins a un màxim de cinc preferències (de modalitat d’estada i torn), es donarà automàticament als participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant de notari que es realitzarà el 13 de març. El mètode del sorteig per a l’adjudicació de places respon a l’objectiu de preservar el criteri d’igualtat d’oportunitat entre les persones interessades. L’endemà del sorteig es publicaran els resultats a internet i es comunicaran per SMS, i el 17 de març s’iniciarà el procés d’adjudicació de places.
Durant les primeres 24 hores d’obertura del termini s’han rebut un total de 1.515 inscripcions (1.221 per Internet i 294 pel 012).

Celebrat el sorteig de places per al “Vacances en Família”
Posteriorment a la presentació del programa “L’estiu és teu!”, s’ha procedit a l’acte públic de l’assignació per sorteig davant notari de les places que ofereix el programa “Vacances en Família” 2008. El sorteig ha comptat amb la presència de la consellera, la secretària de Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí. Un total de 16.595 famílies es van preinscriure en el programa entre el 28 de gener i el 18 de febrer (12.297 per Internet i 4.298 pel 012).