dimarts, 19 de febrer del 2008

Més de 1.600 invidents han sol·licitat poder votar de forma accessible a nivell estatal

Segons el Ministeri de l'Interior estatal, 1.623 persones han demanat el pack que permet a les persones cegues o amb discapacitat visual greu votar de forma secreta i autònoma. El 9 de març serà la primera vegada que s'usa a l'Estat.

Campany Mans Unides
El passat 11 de febrer va finalitzar el termini de demanda de packs de vot accessible amb més de 1.500 sol·licituds registrades. L'Associació Catalana per la Integració del Cec (ACIC) valora molt positivament aquesta iniciativa que s'aplicarà per primera vegada a l'Estat espanyol a les eleccions del pròxim 9 de març.

L'ACIC, que és impulsora de la plataforma Vot Accessible i reivindicadora d'aquest dret, posa de manifest que amb aquest mecanisme es garanteix un dret fonamental a més d'un miler de persones que fins ara no podien exercir el dret a vot secret i lliure.

El pack de vot accessible consisteix en documentació complementària en sistema Braille que acompanya les paperetes i sobres de votació normalitzats. Els sol·licitants podran recollir aquest material el dia de la votació al seu col·legi electoral.

Què Puc Fer Jo?


Si t'interessa el tema pots contactar amb l'Associació Catalana per la Integració del Cec (ACIC).
També pots posar-te en contacte amb associacions que treballin amb persones cegues o amb discapacitat visual greu a través del Directori d'Organitzacions de Canal Solidari.

Més informació:
ACIC

Canal Solidari-OneWorld 2008