dilluns, 17 d’agost del 2009

Noves incorporacions a la taula de ciutadania i immigració

 Noves incorporacions a la Taula de Ciutadania i Immigració

Tal com s'ha informat el passat 30 de juny al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, setze entitats de suport a la immigració i de col·lectius d'origen estranger s'han incorporat a la nova Taula de Ciutadania i Immigració. Els nous membres han estat escollits a través d'una convocatòria pública de selecció, que tindrà una vigència de tres anys. A partir d'ara formaran part de la comissió permanent d'aquest òrgan assessor de la Generalitat en polítiques migratòries.

Es tracta de vuit vocalies que corresponen a organitzacions de caràcter cívic o social que donen suport a la immigració estrangera i vuit més a associacions de persones d'origen immigrat. En concret, les entitats de suport escollides són: la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Càritas, Creu Roja, Òmnium Cultural, la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya, la Fundació Ser.Gi i SOS Racisme. Les entitats de persones immigrades són l'Associació de Treballadors Pakistanesos a Catalunya, l'Associació Sociocultural Ibn Batuta (que representa majoritàriament al col·lectiu d'origen magrebí), la Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (Fedelatina), la Federació d'Entitats Peruanes de Catalunya (Fepercat), la Coordinadora d'Associacions Senegaleses, l'Associació de Dones Xineses a Catalunya, Taghrast – Espai Amazic, i la Associació Romanesa de Catalunya Asocrom.

La nova comissió permanent, que es reuneix amb caràcter periòdic al llarg de l'any, també està integrada per la Secretaria per a la Immigració, que n'ostenta la presidència, per agents econòmics i socials, entitats municipalistes i per dos representants més del Govern en nom de la Comissió Interdepartamental en Immigració de la Generalitat.

La Taula de Ciutadania i Immigració es va crear per decret el 15 d'abril de 2008 i substitueix l'anterior Consell Assessor de la Immigració. S'estructura en una comissió permanent, un plenari, diversos grups de treball i taules territorials.

PDF de la resolució

FONT: Butlletí Secretaria per a la immigració