dilluns, 4 de gener del 2010

Acció Social i Ciutadania demana a la cadena Telecinco que suspengui l’emissió del programa ‘Dejadnos solos’

Acció Social i Ciutadania demana a la cadena Telecinco que suspengui l’emissió del programa ‘Dejadnos solos’

La Secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, considera que posa en perill el dret a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge dels infants


El Departament d’Acció Social i Ciutadania demana a la cadena Telecinco que suspengui l’emissió del programa del televisió ‘Dejadnos solos’, que va començar a emetre la setmana passada en horari de prime time. Aquest programa, que segons publica la cadena a la seva pàgina web, ja es troba tot gravat, pretén mostrar com esdevé la convivència de dos grups de 8 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys sense la tutela ni la presència directa de cap adult.

La Secretària d’Infància i Adolescència del Departament, Imma Pérez, manifesta el seu ‘ple desacord’ en l’emissió ‘d’aquest reality show’. Pérez considera que aquest tipus de programes ‘no aporten res de positiu als menors que hi participen i a més posen en perill el dret a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge d’aquests menors’.

Pérez lamenta que alguns pares encara considerin ‘que els seus fills són de la seva propietat, quan només els acompanyen en la vida’ i recorda que ‘no està bé fer un circ televisiu amb nens i nenes que són del tot aliens al lucre i al negoci que comporta la producció d’aquests programes de televisió’.

FONT: GENCAT.CAT