dilluns, 5 de desembre del 2011

Les noves tecnologies garanteixen la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat

Les noves tecnologies garanteixen la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat


Prop del 60% de les persones amb discapacitat utilitzen Internet, mentre que el percentatge dels usuaris de la població general és del 78%.


NOTA DE PREMSA.  (03/12/2011) – Les persones amb discapacitat desitgen una vida normalitzada al màxim possible. L’accés a les noves tecnologies és un dels factors que ajuden a garantir la igualtat d’oportunitats.

L’any 2006, la Unió Europea va establir uns objectius per al 2010 en relació a l’ús i disponibilitat d’internet, l’alfabetització digital i l’accessibilitat a les TIC, per reduir a la meitat les diferències en l’ús d’internet entre la població general i les persones amb discapacitat. Tot i així, segons dades d’Eurostat el nivell d’ús d’internet entre les persones amb discapacitat és només del 56%, quan el percentatge d’usuaris de la població general era ja del 78%.

Per promoure l’ús d’internet i de les xarxes socials entre les persones amb discapacitat, la Fundació Pere Tarrés Obra Social Caja Madrid hanorganitzat uns cursos de formació sobre Internet i voluntariat on-lineper a persones amb discapacitat que treballen en entitats que promouen la igualtat d’oportunitats i l’autonomia personal d’aquest col·lectiu.

La formació es realitzarà a través del portal IO-Disgital (http://www.iodisgital.com/)de la Fundació Pere Tarrés que té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitat de les persones amb discapacitat. Aquesta formació comptarà amb el recolzament de l’Obra Social de Caja Madrid.

Els destinataris són persones majors de 18 anys amb qualsevol tipus de discapacitat i amb un grau d’autonomia suficient com per poder utilitzar un ordinador. L’objectiu de la formació és contribuir en l’adquisició de competències bàsiques en tecnologies de la comunicació (TICs), facilitar coneixements necessaris per accedir als serveis d’oci i voluntariat de la xarxa i impulsar l’alfabetització digital i el treball en xarxa.

Iniciatives com els tallers que ofereixen la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb l’Obra Social de Caja Madrid contribueixen a assolir el repte de fer una Internet inclusiva i accessible per a les persones amb discapacitats. A més, els cursos inclouen formació en temes de voluntariat on line, una opció cada vegada més freqüent per a moltes persones. I és que el voluntariat és una activitat que realitzen més de 100 milions de persones en tot Europa. Precisament aquest 2011 ha estat l’Any Europeu del Voluntariat.http://europa.eu/volunteering/es

El curs es durà a terme entre els mesos de gener i febrer del 2012 i tindrà una durada de 20 hores repartides en 5 sessions.

Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés treballa per promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat des de diferents iniciatives com el portal IO-Disgital. Impulsant des del 2008, es tracta d’una comunitat virtual per a la promoció d’igualtat a través de les TIC, i la capacitació a Internet. Des del 2009, ofereix diferents accions formatives centrades en millorar l’accessibilitat del col·lectiu a les noves tecnologies.
Obra Social Caja Madrid Catalunya i Balears

Obra Social Caja Madrid col·labora amb més de 70 projectes de diverses entitats que atenen a col·lectius socials a Catalunya i Balears. Aquestes ajudes permeten el desenvolupament dels programes d’entitats i institucions que treballen amb col·lectius en situació de desigualtat i/o exclusió social amb l’objectiu de potenciar la seva inserció social i la integració laboral. Aquestes associacions treballen amb infants i joves en risc social, persones amb discapacitat, població immigrant, malats d’Alzheimer i Parkinson, dones maltractades, col·lectiu de prostitució, persones sense llar, dones amb especials dificultats d’inserció o desempleats/des de llarga durada.


Podeu accedir a la programació del curs a:
Teniu fotografies de cursos de la Fundació Pere Tarrés en TiC per a persones amb discapacitat a: http://www.flickr.com/photos/47746894@N07/sets/72157628204385851/