dimecres, 18 d’abril del 2012

Actualitat de Treball Social

Copenhaguen serà la seu de la 20a Conferència Europea de Serveis Socials
Coincidint amb la presidència danesa del Consell de la Unió Europea, la 20a Conferència Europea de Serveis Socials, organitzada per l'European Social Network, tindrà lloc a Copenhaguen entre els dies 25 i 27 de juny de 2012. Amb el títol "Perfilar el futur per uns serveis socials sostenibles: qualitat, rendiment, innovació", la conferència s'adreça a persones responsables del disseny i de la prestació de serveis socials i a persones professionals en l'àmbit dels serveis socials.
El Govern i les entitats del Tercer Sector aposten per la gestió del 0'7% de l'IRPF
El Govern de la Generalitat i les entitats del Tercer Sector s'han unit per demanar a l'Estat que transfereixi a la Generalitat la gestió, la tramitació, la resolució i el pagament de les subvencions del 0'7% de l'IRPF per a finalitats socials, tal i com estableix la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre de 2011. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, es va reunir el 23 de març passat amb representats de les entitats socials catalanes, les quals li han donat suport per exercir tota la pressió política en l'exigència del compliment d'aquesta sentència.
La Marató de TV3 bat el seu rècord de recaptació amb l'edició de 2011
El marcador de La Marató de TV3 celebrada el desembre de 2011 se situa en el punt més alt de la història del programa, gràcies als donatius que els ciutadans han fet fins al 31 de març de 2012 i que sumen un total de 8.931.418 €. El projecte consolida, així, 20 anys d'impuls a la recerca biomèdica i a la sensibilització social a Catalunya. En aquest sentit, per tal de lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social, la Fundació La Marató de TV3 i Televisió de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família han posat en marxa la Marató per la pobresa, una marató excepcional que tindrà lloc el proper 27 de maig.
El Departament de Benestar Social i Família organitza una formació sobre "La protecció de dades en la coordinació de casos en els circuits contra la violència masclista" adreçada als i les professionals de serveis socials bàsics, de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de serveis especialitzats que estan en contacte amb dones en situació de violència masclista.
Amunt
 

:: Agenda

Conferència
El 25 d'abril, a les 16 h., Núria Fornalés, responsable de l'àrea social de la Fundació DRISSA, parlarà de la inserció laboral adreçada a persones amb malaltia mental a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall. La conferenciant exposarà les característiques de diverses iniciatives d'inserció, els reptes i les dificultats que presenten i il·lustrarà la qüestió amb un exemple innovador: el projecte d'horta ecològica que ha endegat la fundació on treballa.
VI Congrés Estatal d'Educació Social
Els dies 3, 4 i 5 de maig de 2012 tindrà lloc, a València, aquest congrés organitzat pel Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb el Consell General de Col·legis Oficials d'Educadores i Educadors Socials, en què personalitats destacades de l'àmbit acadèmic i professional abordaran en les seves ponències l'actualitat de l'educació social. Amb un marcat caràcter formatiu, el congrés facilitarà la participació i la posada en comú d'experiències mitjançant tallers i espais de trobada professional.
XIV Trobada de Centres Oberts infantils i juvenils de Catalunya
Trobada per parlar i debatre sobre "L'educació emocional als Centres Oberts", entenent com a educació emocional la capacitat de controlar i reconèixer els sentiments i les emocions tant propis com d'altres, de discriminar entre ells i fer servir aquesta informació per guiar el pensament i les accions. Aquesta trobada està organitzada per la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) i tindrà lloc a Esparreguera el 20 d'abril de 2012.
III Jornades "La formació integral en salut: la construcció de la salut"
Jornades organitzades per diferents institucions i col·legis professionals, amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa" i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu és potenciar la reflexió en torn al concepte i al model de salut i promoure l'aprenentatge de procediments per a l'adient formació integral en aquesta matèria. Les jornades tindran lloc els dies 15 i 16 de juny