dilluns, 2 d’abril del 2012

Informacions sobre treball social

Commemoració del Dia Mundial del Treball Social
Entitats, institucions públiques catalanes i col·legis professionals van organitzar actes i activitats amb motiu del Dia Mundial del Treball Social el 20 de març. L'objectiu d'aquest dia és conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d'aquest àmbit.
El Postgrau per a directors/es de centres residencials d'atenció a la infància i l'adolescència del Departament de Benestar Social i Família ja està en marxa
Des del passat mes de gener, cinquanta alumnes participen al Postgrau en funció directiva de centres residencials d'atenció a la infància i l'adolescència organitzat pel Departament de Benestar Social i Família amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés i l'Obra Social "la Caixa". Aquest postgrau s'emmarca dins les funcions de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de dirigir els serveis residencials de protecció propis i la provisió, seguiment i supervisió dels serveis i establiments contractats que presten atenció en aquesta matèria.
6.128 places del programa Acredita't corresponen a l'àmbit de la dependència
Actualment, quaranta-quatre instituts d'educació secundària de Catalunya estan iniciant el procés d'assessorament a les persones admeses a la convocatòria del procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, segons la Resolució ENS/2580/2011, de 4 de novembre de 2011. El període de preinscripció es va tancar el mes de novembre passat.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Agenda

Presentació del llibre "Els serveis socials a Catalunya: aportacions per al seu estudi"
Cristina Rimbau i Mercè Costa, coautores del llibre "Els serveis socials a Catalunya: aportacions per al seu estudi", presentaran l'11 d'abril a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials aquest manual que ofereix una visió completa i actualitzada dels elements conceptuals i contextuals dels serveis socials: la seva història a Catalunya i a Espanya, els actuals sistemes a les diferents autonomies -els de Catalunya, descrits de manera minuciosa- i els serveis més representatius i consolidats.
Conferència
DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials organitza, el 13 d'abril, a les 19 h., una conferència sobre atenció domiciliària integral de gent gran. Pilar Rodríguez, presidenta de la Fundació Pilares per a l'autonomia personal, donarà a conèixer el projecte "Etxean Ondo", que té com a objectiu la permanència de les persones grans -amb pèrdua d'autonomia funcional o sense- en el seu domicili habitual en les millors condicions de vida, tenint en compte la seva participació plena i la inclusió social.
Conferència "L'alimentació en la discapacitat i la dependència. Més enllà d'alimentar-nos"
Quines dificultats es poden trobar les persones amb un nivell de dependència greu en la ingesta d'aliments? Quines estratègies poden facilitar el seu procés d'alimentació? Aquestes són algunes de les preguntes que abordarà Dolors Batista, infermera i responsable de l'Àrea de Salut del Consorci Sant Gregori, a la conferència sobre alimentació i discapacitat que farà a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall el proper 19 d'abril a les 17 h.
Conferència "Lectura fàcil"
El 19 d'abril, a les 17 h., DIXIT acollirà la codirectora de l'Associació Lectura Fàcil, Eugènia Salvador, per donar a conèixer els conceptes de lectura fàcil i llenguatge planer i la tasca que desenvolupa aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa per apropar la lectura a les persones amb dificultats de comprensió lectora -un 30% de la població-.
Conferència "L'Atenció gerontològica centrada en la persona. Propostes i reptes en la seva aplicació"
El proper 20 d'abril, a les 12 h., Maria Teresa Martínez, experta en planificació i qualitat de serveis de persones grans i persones amb discapacitat de la Conselleria de Benestar Social del Principat d'Astúries, presentarà a DIXIT Vic una conferència que abordarà el tema de les bones pràctiques basades en el model d'atenció i organització centrat en la persona en serveis per a persones grans amb pèrdua d'autonomia personal.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 12 d'abril de 2012
Organitza: Departament de Benestar Social i Família
Termini: consultar
Organitza: Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família
Termini: consultar
Organitza: Obra Social "la Caixa"
Termini: 6 de juny de 2012
Organitza: Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya i Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Termini: 20 d'abril de 2012
Organitza: Fundació Solidaritat Carrefour