dimarts, 10 d’abril del 2012

La Línia 900900120 facilitarà la traducció per a l'acolliment a les víctimes de la trata amb finalitat d'explotació sexual

La Línia 900900120 facilitarà la traducció per a l'acolliment a les víctimes de la trata amb finalitat d'explotació sexual
L'Institut Català de les Dones signarà un acord amb l'entitat Adoratrius Sicar per facilitar la traducció en l'atenció presencial a dones víctimes de trata sexual

La Línia d’Atenció a les Dones en Situació de Violència 900900120 facilita l’atenció en 124 idiomes

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha expressat avui el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya envers la lluita contra la trata de persones amb finalitat d’explotació sexual  i el suport a les entitats que treballen en aquest àmbit acollint les víctimes i els seus infants.
 
La presidenta de l’ICD ha fet aquestes declaracions en el marc de la reunió de la Comissió Tècnica per a l’abordatge de situacions de prostitució, en especial de les de trata d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual on participen els Departaments de la Generalitat i totes les institucions involucrades en la lluita contra aquest fenomen, així com les entitats expertes en la matèria.
 
En aquest context, Montse Gatell ha anunciat que “la Línia d’Atenció a les Dones en Situació de Violència 900900120, que atén en 124 idiomes, també facilitarà la traducció simultània en les atencions presencials d’acolliment a les dones explotades sexualment”. Aquest servei s’ha posat en marxa a finals de novembre per facilitar les atencions que realitza l’entitat Adoratrius Sicar, amb la qual se signarà properament un conveni de col·laboració.
 
La presidenta de l’ICD ha subratllat que “l’ampliació d’aquest servei s’ha posat en marxa donades les dificultats de comunicació amb les víctimes de la trata amb finalitat sexual i la importància que coneguin els seus drets per poder prendre decisions”.
 
Montse Gatell també ha explicat que el Govern obrirà l’any vinent una línia dins les subvencions a la recerca on es prioritzarà, entre d’altres, l’estudi i diagnòstic d’aquesta problemàtica, i ha recordat que les víctimes de trata també tenen a la seva disposició el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista. Finalment ha expressat que, malgrat les dificultats econòmiques, “el Govern donarà suport a les entitats que treballen en l’àmbit de la prostitució i l’acollida a les víctimes de trata i els seus fills i filles”.

La Comissió que s’ha reunit avui és un grup de treball tècnic vinculat a la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, i liderat per l’Institut Català de les Dones, que treballa en un protocol d’actuació conjunt que permetrà unificar els esforços de totes les institucions per augmentar l’eficàcia de la lluita contra trata de persones amb finalitat d’explotació sexual.
 
Aquesta lluita, igual que amb la resta de violències masclistes, requereix d’una eficaç coordinació per l’especial situació de vulnerabilitat de les dones afectades. La majoria de les víctimes són dones d’entre 18 i 25 anys que han estat captades en els seu països d’origen per persones, grups de delinqüents o xarxes criminals organitzades que, servint-se de la seva expectativa de millora de vida, les traslladen al nostre país per mitjà d’engany, amenaces, força, abusos de situacions de vulnerabilitat i altres formes de coacció, amb la finalitat de sotmetre-les i explotar-les.
FONT: Departament/s: Institut Català de les Dones