dimecres, 23 de juliol del 2008

Nou protocol contra les mutilacions genitals femenines

El nou protocol obliga a comunicar a la Fiscalia de Menors els casos de risc

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha presentat el nou protocol d'intervenció policial per prevenir i perseguir les mutilacions genitals femenines (MGF). El text, que recull l'experiència realitzada a la Regió Policial Girona durant els darrers anys, unifica els criteris d'atenció a aquestes víctimes i fa un treball de col·laboració amb altres institucions que treballen també per a l'eradicació de la MGF.

El protocol posa èmfasi en la tasca preventiva i obliga a partir d'ara a comunicar de forma immediata qualsevol cas de risc a la Fiscalia de Menors. El text defineix com una situació de risc la que viu una menor que es troba en el nucli d'una família practicant que té programat un viatge al país d'origen dels pares, i la qualifica de risc urgent quan el viatge està previst en menys d'un mes.

La definició de mutilació genital femenina s'aplica a totes aquelles pràctiques que impliquen l'extirpació total o parcial dels genitals externs o altres agressions als òrgans genitals per raons culturals, religioses o d'altres amb finalitats no terapèutiques. Entre l'1 de gener i el 30 de juny, els Mossos d'Esquadra han evitat 18 casos d'ablació de clítoris.

Aquest protocol forma part del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista.