dijous, 17 de desembre del 2009

Dia Internacional del Migrant: molt per celebrar!


Imatge de phillipe leroyer a flickr

I què puc fer jo?

Descarrega’t el programa i inscriu-te la celebració del Dia Internacional del Migrant organitzada per la Generalitat.

Coneixes Made in L.A? Aquest documental et mostra en quines condicions laborals treballen alguns immigrants. No te’l perdis!


El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant, una jornada per reflexionar sobre l’aportació de la migració a la nostra societat. Participa als actes que han preparat administracions i entitats catalanes per commemorar-lo!

El 4 de desembre de l’any 2000, l’Assemblea General de l’ONU va proclamar el Dia Internacional del Migrant, adoptant la determinació de protegir els drets de tots els treballadors i treballadores desplaçades i gestionar la migració en benefici de tota la societat.

Activitats

La Generalitat de Catalunya celebrarà el proper dissabte 19 de desembre l’acte institucional que el commemora. Pel matí tindrà lloc al Parlament de Catalunya la Jornada anual d’Associacionisme i Participació organitzada per la Secretaria d’Immigració.

Al llarg de la sessió, a càrrec del president del Parlament, Ernest Benach, es farà el lliurament de premis del concurs “Som Catalunya. País de convivència”, creat amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la convivència entre cultures i la importància de mantenir la cohesió social.

Per la tarda, també a la seu del Parlament, tindrà lloc l’acte institucional amb la participació del President del Parlament, el Secretari per a la Immigració, així com de diversos consellers.

La Secretaria d’Immigració convida totes les entitats d’immigrats per tal de contribuir a generar un espai de reflexió que millori el teixit associatiu català i la seva relació amb l’administració.

Altres entitats, com el Centre UNESCO de Catalunya, han organitzat diversos actes de commemoració del Dia del Migrant. Durant el 16 i 17 de desembre se celebrarà la jornada “La diversitat en el marc de la convivència intercultural, ciutadania i percepció de seguretat”, adreçada a professionals i persones interessades en la convivència intercultural.

FONT: CANAL SOLIDARI