dijous, 17 de desembre del 2009

Més de 400.000 persones podran sol·licitar la nova targeta acreditativa de la discapacitat

La targeta acreditativa de discapacitat

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada per la directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, va presentar el 2 de desembre la nova targeta acreditativa de la discapacitat. Més de 400.000 persones podran sol·licitar-la a partir del 4 de desembre a les oficines d'atenció al públic del Departament d'Acció Social i Ciutadania. Amb la targeta, les persones amb una discapacitat legalment reconeguda podran acreditar de forma àgil i pràctica la seva discapacitat. La consellera ha explicat que d'aquesta manera s'evitarà que hagin de sol·licitar constantment certificats per acreditar el seu grau de discapacitat.

Paral·lelament, a partir de l'1 d'abril de 2010 els titulars de la targeta podran beneficiar-se de beneficis i avantatges en l'àmbit de la cultura, la mobilitat, l'esport, l'oci i el lleure. Actualment, s'estan preparant els acords amb diferents entitats públiques i privades per concretar els avantatges vinculats a la targeta. El Departament d'Acció Social i Ciutadania publicarà en la seva web una guia de tots aquests avantatges, que s'actualitzarà permanentment.

Podran demanar la targeta acreditativa totes les persones residents a Catalunya que tinguin reconegut un gran de discapacitat igual o superior al 33%. Actualment, 424.086 persones tenen el certificat de discapacitat a Catalunya. Cal recordar que la targeta no substitueix el certificat de grau de discapacitat en format paper. El certificat és el document que acredita oficialment que una persona és discapacitada, és a dir, que té un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Per obtenir la targeta, l'usuari ha d'haver obtingut prèviament el certificat.

Web de la Targeta Acreditativa de la Discapacitat

FONT: DIXIT