divendres, 7 de maig del 2010

L'ACCD i UNICEF signen un acord marc de col·laboració per treballar conjuntament en la protecció dels drets de la infància

El Govern de la Generalitat i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) treballaran conjuntament amb l’objectiu d’assegurar la promoció i protecció dels drets de la infància, satisfer les seves necessitats bàsiques i crear les condicions que facilitin el seu desenvolupament, especialment als països en desenvolupament. Així ho recull l’acord marc de col·laboració que el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la directora del Departament de Mobilització de Recursos i Aliances amb el Sector Públic (PARMO) d’UNICEF, Afshan Khan, signen avui a Nova York.

L’acord tindrà una durada de 4 anys, durant la qual s’aniran concretant fons temàtics, projectes i programes.

Aquest acord marc es desplegarà en dos fons temàtics, pels quals se signarà també avui mateix un conveni entre aquestes dues parts. Es tracta dels fons “Educació de qualitat al Marroc” i “Protecció a la Infància”, també al Marroc, que és país prioritari de la cooperació catalana. Els fons comptaran amb una aportació econòmica de l’ACCD de 250.000 euros cadascun.
El primer fons cerca garantir una escolarització primària universal i inclusiva, flexible i adaptable a les dinàmiques i especificitats locals i alhora fer front als principals obstacles de l’accés de les nenes i adolescents a l’educació al Marroc. El segon, també al mateix país, pretén trobar sortida als nens, nenes i joves que es troben en una situació de vulnerabilitat extrema: víctimes de la violència, de l’abandonament, en conflicte amb la justícia, sotmesos a la immigració o obligats a treballar. En aquest sentit, el fons d’UNICEF té com a objectiu millorar el marc jurídic de protecció d’infants i joves del Marroc i alinear-lo amb els estàndards internacionals.

FONT: ESQUERRA.CAT