dimarts, 11 de maig del 2010

Novetats legislació sobre immigració


Legislació

  • Recurs d’Inconstitucionalitat contra l’article 9.2 de la Llei d’estrangeria

    El BOE Nº 103, de 29 d’abril de 2010, publica l’admissió a tràmit, al Ple del Tribunal Constitucional, del recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Parlament de Navarra contra l’article 9.2 de la LO 4/2000, en la redacció donada per la Llei 2/2009. El recurs tracta sobre el dret a l’educació per a persones estrangeres majors de divuit anys.
    PDF del BOE Nº 103, de 29 d’abril de 2010
  • Actualització de la pàgina web del Ministeri de la Presidència

    L’actualització de la pàgina www.mpr.es ha suposat canvis en els enllaços i rutes d’accés a diferents tràmits d’estrangeria que s’hauran de fer a través d’aquesta pàgina, especialment en relació a Cites prèvies amb la Subdelegació, renovacions de les autoritzacions, informació sobre l’estat del tràmit, gestió i pagament de les taxes, impresos de sol·licitud.
  • La competència d’autoritzacions inicials de treball s’adscriu a la Secretaria General del Departament de Treball

    El dia 14 d’abril de 2010 s’ha publicat al DOGC el Decret 49/2010, de 30 de març, pel qual es reestructura la Secretaria General. Arran de la reorganització administrativa es produiran diferents canvis, com per exemple els llocs de presentació de les sol·licituds amb cita prèvia. A partir del dia 1 de maig de 2010, les cites prèvies tindran lloc a : Barcelona (Oficina d’Atenció Ciutadana dels Serveis Territorials de Treball de Barcelona) c/ Carrera, 24 i (Oficina d’Atenció Ciutadana de Treball) c/ Sepúlveda 148-150. A Figueres (OTG de c/ Anicet de Pagès, 10), a Girona als Serveis Territorials de Treball del C/ Rutlla 68; a Lleida als Serveis Territorials de Treball de c/General Brito, 3; a Manresa (Unitat Territorial de Conciliacions de Manresa) c/ Alfons XII, 13 (a partir de l’1 de juny) mentre tant a la OTG del c/ Verge de l’Alba, 5. A Sabadell a la OTG del c/Sardà, 121. A Tarragona als Serveis Territorials de Treball al c/ Joan Baptista Plana, 29. A Terres de l’Ebre als Serveis Territorials de Treball del c/ de la Rosa, 9.
    La resta de tràmits que no requereixen cita prèvia es podran presentar per registre a les oficines esmentades i als registres de les 10 oficines de treball habilitades des del 01.10.2009 o bé a qualsevol altre registre administratiu.
    PDF del Decret 49/2010, de 30 de març
  • Pagament de taxes referents a l’autorització de residència

    Des de la publicació al BOE de 12 de gener de 2010 de l’ordre PRE/3/2010 de 11 de gener, el fet imposable pel qual s’han de pagar les taxes en procediments d’estrangeria serà la pròpia tramitació del l’expedient i no l’acte administratiu de concessió de l’autorització o expedició d’aquest document. Per tant, fruit d’aquesta reforma, les taxes que fan referència a l’autorització de residència s’hauran de pagar abans de presentar els expedients d’estrangeria a les administracions competents (ja sigui la Subdelegació del Govern o la Generalitat de Catalunya), i cal aportar la carta de pagament junt amb la resta de documentació.
    PDF del BOE de 12 de gener de 2010
  • Moció d'ERC-IU-ICV sobre la restitució del Fons de suport a l'acollida i integració dels immigrants

    El Butlletí Oficial del Congrés dels Diputats publica, el dia 21 d'abril, la moció presentada pel Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds, sobre la restitució del Fons de suport a l'acollida i integració dels immigrants, així com per al reforç educatiu dels mateixos.
    PDF de la transcripció de la Sessió Plenària
  • L'Estat espanyol reconeix els permisos de conducció emesos al Marroc

    El BOE Nº 101, del 27 d'abril de 2010, publica l'entrada en vigor del Bescanvi de Notes constitutiu d'Acord entre el Regne d'Espanya i el Regne del Marroc sobre el reconeixement recíproc i el bescanvi dels permisos de conducció nacionals, fet a Madrid el 8 de març de 2004.
    PDF del catàleg
  • Ampliació del termini de presentació de sol·licituds de subvencions per al retorn voluntari de persones immigrants

    El BOE Nº 102, de 28 d'abril de 2010, publica la Resolució del 27 d'abril de 2010 de la Direcció General d'Integració dels Immigrants, per la qual es modifica la d'11 de maig de 2010 mitjançant la qual es convoquen subvencions per al retorn voluntari de persones immigrants i s'amplia el termini de presentació de sol·licituds per a participar-hi.
    PDF de la Resolució
  • Quanties mínimes i màximes per als beneficiaris dels Centres d'Acollida als Refugiats

    El BOE Nº96, de 21 d'abril de 2010, publica la Resolució de 12 d'abril de 2010 de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració, per la qual s'estableixen per l'any 2010 les quanties màximes i mínimes dels ajuts econòmics per als beneficiaris dels Centres d'Acollida a Refugiats integrats a la xarxa de Centres de Migracions del Ministeri de Treball i Immigració.
    PDF de la Resolució