dimarts, 11 de maig del 2010

Novetats de publicacions i estudis


Publicacions

  • Article 'El barrio del Raval de Barcelona (1999-2008) : transformaciones urbanas y nuevos enfoques metodológicos para el estudio del centro histórico'

    Aquest article, publicat per Maria Alba Sargatal Bataller a la Revista Bibliogràfica de Geografia i Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, constitueix un resum multidisciplinari de les recerques sobre el barri barceloní. Fa referències a les metodologies aplicades a cada recerca segons diverses disciplines d'estudi.
    Enllaç web a l'article
  • Informe 'Enseñanza de la lengua a inmigrantes: estudio de políticas de integración lingüística en tres países europeos y retos para el caso español'

    Portada de l'informe 'Enseñanza de la lengua a inmigrantes: estudio de políticas de integración lingüística en tres países europeos y retos para el caso español'
    Aquest informe, realitzat per Fernando Villarreal i Alia Chahin a càrrec del treball de camp, és el resultat d'un protocol de col·laboració entre la Direcció General de Integració dels Inmigrants, amb la Fundació Lluís Vives, la Fundació UNED i la Universidad de Alcalá de Henares.
    PDF de l'informe
  • Estudi 'El impacto de la actividad empresarial femenina en la economía española'

    Portada de l'estudi 'El impacto de la actividad empresarial femenina en la economía española'
    L'Organización de Mujeres Empresarias i Gerència Activa (OMEGA) i la Fundació Banesto han presentat aquest estudi que té com a objectius evidenciar quina és l'aportació específica de les empresàries amb la seva activitat professional al conjunt de l'economia de l'estat Espanyol, a nivell econòmic i social.
    Entre d'altres aspectes, s'aborda el nombre de treballadores per compte pròpia, la taxa de representativitat en llocs de treball amb poder de decisió. El text inclou un apartat sobre l'activitat de les empresàries d'origen immigrant.
    Entre les conclusions, l'estudi assenyala que alguns dels esculls amb que topen les dones migrades per accedir al món empresarial són l'accés al capital i dificultat de finançament, la conciliació de la vida familiar i professional, els handicaps per accedir a les xarxes de negocis, i la necessitat d'una formació empresarial específica.
    PDF de l'estudi