divendres, 5 de març del 2010

L'Institut Català de les Dones presenta la imatge commemorativa del Dia Internacional de les Dones


La imatge guanyadora reprodueix un teixit amb una etiqueta i la inscripció "100% coresponsabilitat"

Imatge guanyadora del concurs
L’Institut Català de les Dones ha fet pública avui la imatge guanyadora de la setena edició del Premi a la millor imatge commemorativa del Dia internacional de les Dones, que, enguany, s’ha convocat amb el lema “Les dones i els temps”.

La proposta premiada, realitzada per Anna Bascu i Basset, reprodueix l’etiqueta d’una peça de roba amb diferents icones relatives als treballs domèstics i de cura i la llegenda “100% coresponsabilitat”.  

Aquesta imatge ha estat premiada pel jurat per la seva capacitat de sintetitzar gràficament els continguts de les polítiques per a nous usos del temps, que insisteixen en la necessitat d’assumir els treballs domèstics i d’atenció a les persones dependents de forma coresponsable, entre dones i homes.

L’ICD difondrà la imatge guanyadora a través d’ens locals, centres educatius, centres cívics i biblioteques, entre d’altres. El Premi consisteix en 3.000 €.

Les propostes presentades al concurs poden ser visitades fins el proper dia 31 de març a la seu de Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1) en horari de dilluns a dijous de 9 a 14 i de 16 a 18, i el divendres de 9 a 14.
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’ICD organitza els següents actes commemoratius en el territori: 

Alt Pirineu i Aran 
(divendres 12 de març, a les 19.45 hores, al Casal de la Gent Gran. Parc del Pinell, s/n. Tremp)
Conferència a càrrec de Maria Barbal, escriptora. Actuació musical: Joana Font, soprano; Rosa Bernat, poetessa; Marta Mesalles, pianista i Jordi Casals, violí. Escola Municipal de Música de Tremp.

Barcelona (dimarts 9 de març, a les 18.30 hores, al Palau de la Generalitat. És imprescindible presentar la invitació i confirmar l'assistència)
Conferència a càrrec d'Ana Falú, professora i investigadora. Exdirectora regional d'UNIFEM per Brasil i el Con Sud. Actuació musical: The Taller Singers, Taller de Músics.

Catalunya central (dilluns 8 de març, a les 19.00 hores, a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic. Carrer de la Ciutat,1. Vic)
Conferència a càrrec de Núria Albó, escriptora. Actuació musical: Natàlia Arroyo i Juncal Salada, clarinetistes. Conservatori Professional de Vic.

Girona (dijous 11 de març, a les 18.00 hores, a la Fundació Caixa Girona - Fontana d’Or. C. Ciutadans,19)
Conferència: càrrec d'Elisa Varela-Rodríguez, professora de Paleografia i Història de les Dones de la Universitat de Girona. Actuació musical: Maite Mer, soprano.

Lleida (Dilluns 8 de març, a les 16.00 hores, a la Sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida. Pl. Víctor Siurana,1)
 Conferència a càrrec de M. Antonia Jarné, professora d'Història Contemporània de la Universitat de Lleida. Actuació musical: Emilia Rovira, cantant. Grup Envers.
Tarragona (dilluns 8 de març, a les 19.00 hores, a la Sala polivalent del Castell del Paborde. Pl.de les Pletes,s/n. La Selva del Camp)
Conferència a càrrec de Rosa Pagès Pallisé, escriptora. Actuació musical: The Taller Singers, Taller de Músics.
Terres de l'Ebre (divendres 12 de març, a les 19.00 hores, a l'Auditori Felip Pedrell. Passeig de Ribera, 11. Tortosa). Actuació literària-musical: Mari Chordà, escriptora, i Anna Subirana, musicòloga.