dimarts, 23 de febrer del 2010

Es duplica les places perquè les famílies amb infants facin vacances als albergs a preus avantatjosos

Acció Social i Ciutadania duplica les places perquè les famílies amb infants facin vacances als albergs a preus avantatjosos


L'1 de febrer, coincidint amb l'inici del procés de preinscripció, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va presentar en roda de premsa la nova edició del programa "Vacances en família". En aquesta edició s'ofereix un total de 40.104 places, xifra que suposa que pràcticament es dupliquin les 22.180 places que es van oferir l'any 2009. Des de la posada en marxa del programa "Vacances en família", l'any 2005, el nombre de places s'ha multiplicat per divuit, fet que evidencia l'aposta del Departament cap a les polítiques socials. Un cop s'hagi acabat l'edició del 2010, unes 81.000 persones corresponents a més de 16.400 famílies s'hauran pogut beneficiar del programa.

El programa ofereix a les famílies amb infants petits la possibilitat de gaudir d'unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d'alt interès turístic i cultural de Catalunya. El programa es planteja com un ajut addicional a aquestes famílies i facilita que puguin gaudir d'un temps de lleure compartit tot intensificant els seus vincles afectius. D'aquesta manera, el programa s'adequa al objectius del Pla Estratègic d'Usos i Gestió dels Temps a l'hora de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts aquesta estada.

A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D'aquesta manera, s'acompleix la Llei de suport a les famílies i, alhora, s'intensifica encara més l'orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut.

Web de 'Vacances en Família'  

FONT: GENCAT.CAT