dilluns, 15 de febrer del 2010

Immigració:Un 88% dels inscrits als cursos inicials i bàsics de Català han nascut a l'estranger


Logo del CNL
Bernat Joan, secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), i Carles Martí, primer tinent d'alcaldede l'Ajuntament de Barcelona i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, van presentar l'1 de febrer el balanç de l'activitat del CPNL 2009 i la memòria 2009 del CNL de Barcelona. Durant l'acte es van destacar les 168 nacionalitats diferents dels alumnes que assisteixen als cursos d'acolliment lingüístic de Barcelona i l'augment progressiu de persones nascudes fora de Catalunya que s'inscriuen als cursos dels nivells elementals, intermedis i de suficiència.
També s'ha fet un balanç de les dades globals de l'activitat del Consorci a tot Catalunya l'any 2009. Pel que fa als cursos de català per a adults, durant el curs 2008-2009 hi ha hagut un total de 126.430 inscrits als 4.843 cursos que s'han impartit. Aquest 2009, un 88% dels inscrits als cursos inicials i bàsics del Consorci són nascuts a l'estranger. També es va destacar el portal Parla.cat, on s'han inscrit fins ara un total de 40.626 persones, la majoria usuaris joves, de 91 països diferents. Pel que fa al Voluntariat per la llengua, l'any 2009 s'han superat les 10.500 parelles i s'ha continuat estenent el programa a col·lectius específics, com ara els centres penitenciaris.
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
Enllaç web a la nota de premsa