dimecres, 16 de juny del 2010

Acció Social i Ciutadania presenta a Tarragona una exposició sobre la història del moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya

L'exposició es podrà visitar fins al 22 de juny a l'Ajuntament de Tarragona

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, ha inaugurat aquesta tarda l’exposició “El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya”. La mostra es podrà visitar fins al 22 de juny a l’Ajuntament de Tarragona. 
 
L’objectiu de l’exposició és fer arribar a la ciutadania referents positius sobre l’homosexualitat i la transsexualitat i, contribuir així a eliminar els tòpics a l’entorn d’aquest col·lectiu. La mostra està organitzada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania a través del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. 
 
L’exposició “El Moviment en imatges” consta de 46 cartells i 3 panells informatius, cedits per les associacions catalanes que en el decurs dels darrers trenta anys han estat el motor del canvi per a la consecució de la igualtat de drets per la col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual. El primer cartell que es pot veure en l’exposició data del 1972, quan el Moviment neix a Barcelona de forma clandestina a partir dels contactes amb revistes i associacions de França. Des d’aquell primer moment, la no discriminació, la visibilitat, la igualtat de drets i ara la igualtat social, han estat les línies mestres que han definit el treball de les associacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexual (LGTB)
 
Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets de totes les persones i un referent internacional en la normalització del col·lectiu LGBT. En els darrers anys, el Govern ha aplicat mesures de reconeixement de drets i en contra de la discriminació.
 
A l’acte d’inauguració de la mostra, també hi han assistit la consellera d’Acció Social, Polítiques d’Igualtat i Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Pelegrin, la responsable del Programa per la col·lectiu gai, lesbià i transsexual, Marta Molina, així com el president de l’associació H20, Miquel Reverté. 
FONT: Departament/s