dimecres, 16 de juny del 2010

Actualitat àmbit social i d´immigració

  • Presentació oficial del Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU)

    El passat divendres 28 de maig es va presentar el nou Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU). Es tracta d'una nova eina que ha estat possible gràcies al conveni signat el passat 15 de gener entre la Generalitat de Catalunya (el Departament d'Acció Social i Ciutadania, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Treball), el Ministeri d'Educació, l'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Atlàntida.
    L'objectiu del SARU és informar, assessorar i acompanyar les persones usuàries en el procés de reconeixement de les qualificacions professionals i acadèmiques aconseguides en països estrangers. En aquest sentit, s'adreça tant a persones nouvingudes com a persones autòctones que disposin de títols acadèmics emesos fora de l'Estat espanyol i que els vulguin homologar.
  • El programa 'Tots som una colla' 2010 arriba al Camp de Tarragona


    El Camp de Tarragona compta ja amb sis colles castelleres integrades al programa d'integració de nouvinguts al món casteller 'Tots som una colla'. Aquest programa, plantejat com una invitació, consisteix en la organització d'uns tallers d'introducció als castells que s'adrecen especialment a la població immigrant, per tal que puguin participar en aquesta activitat. 'Tots som una colla' és una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), juntament amb la Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, i el Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
  • Presentació de la nova Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de la Catalunya Central

    El passat dijous 27 de maig es va presentar a Manresa la Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de la Catalunya Central. Es tracta d'un òrgan descentralitzat que s'emmarca dins de la Taula de Ciutadania i Immigració de la Generalitat, l'espai de participació i consens per a les polítiques relacionades amb la gestió del fet migratori a Catalunya.
    El secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, i el director dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, Josep Gonzàlez-Cambray, van explicar les línies d'actuació del Govern en l'àmbit migratori, així com les funcions i els objectius d'aquesta Taula, vinculada a les mesures del Pacte Nacional per a la Immigració. El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, també va ser present a l'acte de presentació.
  • El SOC obre la convocatòria 2010 de subvencions per a la realització de plans d'ocupació dins del marc del Projecte Impuls-Treball

    El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) número 5633, de 20 de maig de 2010, publica la Resolució TRE/1573/2010, de 7 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per presentar sol·licituds de concessió de subvencions per a la realització de plans d'ocupació amb entitats sense ànim de lucre i universitats públiques, amb seu a Catalunya, dins del marc del Projecte Impuls-Treball, per a l'any 2010.
  • Acció Social i Ciutadania convoca la segona edició dels Premis Catalunya Social 2010

    El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha convocat la segona edició dels Premis Catalunya Social. Aquests guardons, dotats amb 40.000 euros, reconeixen l'esforç i la dedicació de persones i organismes en favor de l'acció social i estimulen comportaments professionals i actuacions, individuals o col·lectives, dirigides a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i assolir un compromís en la construcció d'un país més solidari i cohesionat.
  • Nova Oficina Europea de Suport a l'Asil

    El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va signar a Estrasburg (França) el Reglament de creació de l'Oficina Europea de Suport a l'Asil, amb l'objectiu de contribuir a una millor implantació del sistema europeu comú d'asil, així com reforçar la cooperació pràctica en matèria d'asil entre els Estats membres i donar o coordinar el suport operatiu prestat als Estats membres, en particular aquells dels quals els sistemes d'asil i acollida estiguin sotmesos a especial pressió.
  • Els participants de la Cimera UE - Amèrica Llatina i Carib signen la Declaració de Madrid

    El passat 18 de maig es va celebrar a Madrid la Cimera UE-ALC, sota el títol 'Hacia una nueva fase de la asociación birregional: Innovación y tecnología para el desarrollo sostenible y la integración social', en la qual es va signar la Declaració de Madrid i es va adoptar un Pla d'acció fins l'any 2012, un dels àmbits del qual es refereix a les migracions.
    Dins l'àmbit de les migracions, els principals objectius són intensificar la cooperació bi-regional determinant els reptes i les oportunitats comunes que requereixen solucions comunes, constituir una base documental més ferma per a la migració UE-Amèrica Llatina, amb l'objectiu de comprendre millor les seves realitats; abordar les sinèrgies positives entre migració i desenvolupament, migració regular i irregular i d'altres qüestions relacionades, i promoure el respecte ple dels drets humans dels migrants.
    PDF de la Declaració de Madrid
    PDF del Pla d'Acció
  • Convocatòria de propostes per al codesenvolupament d'immigrants malians

    La Cellule Technique du Codéveloppement de Mali (Unitat Tècnica de Codesenvolupament de Mali) ha obert una convocatòria de propostes de desenvolupament local a Mali, en el marc del projecte de Suport al Codesenvolupament finançat pel 9è Fons Europeu de Desenvolupament (FED).
    L'objectiu és reforçar la participació de la diàspora maliana en el desenvolupament local del seu país d'origen.
    El programa té un pressupost de més de 450.000 euros destinats a donar suport a dues tipologies de projectes: estructurals i productius, i projectes de millora de la població dels llocs d'origen de les persones malianes immigrades a territori europeu. La durada dels projectes és d'un màxim de 12 mesos i la data de finalització de la presentació de propostes és el proper 20 de juliol.
    Enllaç web a més informació

    FONT:    Departament d'Acció Social i Ciutadania