dimecres, 16 de juny del 2010

Novetats documentació i recursos: llengua i joves; atles i diversitat

Documentació

  • Llengua i joves: usos i percepcions lingüístics de la joventut catalana

    Estudi que actualitza i revisa els coneixements i les assumpcions que fins al moment tenen els joves i les joves envers la llengua catalana. També dóna a conèixer els processos a partir dels quals l'ús del català s'afavoreix i es frena en l'etapa juvenil, així com les actituds i els posicionaments dels i de les joves envers la llengua.
    Llengua i joves: usos i percepcions lingüístics de la joventut catalana. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, Secretaria de Joventut, 2010
    PDF del document
  • Catàleg de serveis i productes dels centres especials de treball de Catalunya

    Els Centres Especials de Treball són empreses que tenen la missió d'oferir llocs de treball de qualitat a persones amb discapacitat igual o superior al 33 per cent i que no poden integrar-se en l'empresa ordinària. Actuen com qualsevol organització en l'àmbit de l'economia social i, per això, han d'assolir un doble objectiu social i econòmic. És a dir, els CET han d'aconseguir crear llocs de treball adaptats a les necessitats de les persones amb discapacitat, alhora que trobar la rendibilitat econòmica que els faci empreses sostenibles.
    Catàleg de serveis i productes dels centres especials de treball de Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Treball, 2009
    PDF de la publicació

Recursos

  • Atles de la diversitat

    El web "Atles de la diversitat" és una innovadora eina pedagògica. Es compon d'una xarxa d'escoles que gràcies a la col·laboració mútua ha generat una de les bases de dades sobre la diversitat cultural més importants i extenses del món. Un espai en el qual es pretén recollir les particularitats pròpies de cada lloc a partir del criteri i la visió subjectiva dels participants. Escoles, educadors, famílies i alumnes poden intercanviar experiències i fer preguntes. A més, el seu portal compta amb una radio pròpia.
    Web d' 'Atles de la diversitat'