dilluns, 7 de novembre del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Els premis Francesc Candel reconeixen cinc bones pràctiques d'integració de persones estrangeres

    El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va presidir l'acte d'entrega al Pati Llimona de Barcelona
    L'Ajuntament de Tàrrega, per la campanya i l'exposició "Desmuntant rumors"; el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, a Vic, per l'espectacle "Amb veu nova, les velles paraules"; l'Institut de Roquetes, pel "Projecte arrels"; SOS Racisme de Catalunya, a Barcelona, per la iniciativa "Laboratori antiracista", i l'Associació de Veïns de Rocafonda, a Mataró, per l'experiència "Totes plegades", són les cinc entitats guardonades amb els VIII Premis Francesc Candel, destinats a reconèixer les bones pràctiques en l'àmbit de la integració de les persones migrades a Catalunya. Els premis són una iniciativa de la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General per a la Immigració.
    Enllaç web al comunicat de premsa
  • El president de l'Assemblea General de l'ONU demana acabar amb els mites associats a la migració

    Nassir Abdulaziz Al-Nasser, el president de l'Assemblea General de les Nacions Unides
    El president de l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), Nassir Abdulaziz Al-Nasser, va demanar a la comunitat internacional eliminar els mites relacionats habitualment amb la migració i posar el focus d'atenció a les contribucions de les persones migrades al desenvolupament econòmic dels seus països d'origen, als de trànsit i als de destinació. Aquestes declaracions van tenir lloc durant la trobada de Migració i Comunicació organitzada recentment per l'Organització Internacional per a la Migració (OIM), el servei Inter-Press i el Ministeri d'Assumptes Exteriors de Finlàndia.
    Enllaç web a més informació (en anglès)

Comunicacions de les entitats

  • CEAR celebra la decisió de l'Estat espanyol d'aprovar el reassentament de persones refugiades al nostre país

    Logotip de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CEAR)
    La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CEAR) ha emès un comunicat en què celebra l'acord del Consell de Ministres que ha aprovat el reassentament d'un centenar de persones refugiades a l'Estat espanyol, tot i que assegura que es tracta d'una xifra insuficient. Al text destaquen la necessitat de crear un programa de reassentament a nivell europeu que possibiliti augmentar els recursos d'acollida i la distribució equitativa de la responsabilitat entre els Estats membres de la Unió Europea.
    PDF del comunicat
  • SOS Racisme organitza el Laboratori Antiracista 2011

    Detall del cartell del Laboratori Antiracista 2011
    SOS Racisme celebrarà, el proper 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs, una nova edició del Laboratori Antiracista, un espai de participació, d'intercanvi i d'acció centrat en la denúncia del racisme i de la xenofòbia i en com buscar la millor manera de combatre'ls. Es tracta de tres dies d'activitats adreçades a joves d'entre 16 i 30 anys i entitats juvenils. Aquesta iniciativa ha estat reconeguda enguany amb el premi Francesc Candel, dedicat a reconèixer les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.
    Enllaç web a més informació
  • L'associació GRAMC de Girona rep el premi 'Memorial Josep Solé i Barberà' del Col·legi d'Advocats

    Logotip de l'associació GRAMC
    L'associació Grups de Recerca i Actuació amb Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC) de Girona ha estat reconeguda amb el premi Memorial Josep Solé i Barberà, atorgat pel patronat integrat per CCOO de Catalunya, l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, el Col·legi d'Advocats de Barcelona i el PSUC. Aquest guardó reconeix les actuacions en defensa dels drets i les llibertats de les persones i els pobles.
    Web de l'associació GRAMC
  • CIDOB celebra una jornada sobre els canvis polítics del Marroc i la immigració

    Imatge de la jornada sobre els canvis polítics del Marroc i la immigració
    El Centre d'Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB) va celebrar recentment la jornada "El Marroc: reforma política i immigració. Una mirada des de Catalunya", amb l'objectiu de reflexionar sobre l'abast de la reforma constitucional al Marroc i les seves implicacions en la comunitat marroquina establerta a Espanya i a Catalunya i en els processos de gestió dels fluxos migratoris.
    Enllaç web a més informació